Terörün acımasız yüzünü burada çok net görüyoruz

Terörün acımasız yüzünü burada çok net görüyoruz
Diyarbakır Valisi Aksoy, PKK'nın Dürümlü'deki katliamına ilişkin, "Terörün acımasız ve sivil insanları hedef alan yüzünü burada çok net olarak görüyoruz." dedi

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, PKK'nın Dürümlü'deki katliamına ilişkin, "Terörün acımasız ve sivil insanları hedef alan yüzünü burada çok net olarak görüyoruz. Bu tür olayların yaşanmaması adına Diyarbakır genelinde il emniyet müdürlüğü ve il jandarma komutanlığı, tedbirlerin alınması için büyük bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

Vali Aksoy, beraberinde 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile Dürümlü mezrasında 12 Mayıs gecesi PKK'lı teröristlerce 15 ton patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirildiği katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarının yaşadığı Tanışık köyünü ziyaret etti.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ile görüşen Aksoy, katliamın ardından başlatılan soruşturma ile ilgili vatandaşlara bilgi verdi.

Aksoy, saldırıya ilişkin bazı istihbari tespitler olduğunu, bunların adli yönden delillendirilmesi ile ilgili emniyet birimlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Devletin bu konudaki kararlılığını vurgulayan Aksoy, güvenlik birimlerinin çalışmalarına bu doğrultuda büyük bir titizlikle devam ettiğini aktardı.

"Terörün acımasız ve sivil insanları hedef alan yüzünü burada çok net olarak görüyoruz. Bu tür olayların yaşanmaması adına Diyarbakır genelinde il emniyet müdürlüğü ve il jandarma komutanlığı, tedbirlerin alınması için büyük bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdürüyor." diyen Aksoy, adli sürecin devam ettiğini bildirdi.

Aksoy, "Dosyada gizlilik kararı var. Bu konudaki bilgileri süreç içerisinde Cumhuriyet başsavcılığı olgunlaştığında açıklayacaktır. Terör mağduru olmaları konusunda devletimizin vatandaşlara bu tür olaylarda tanıdığı bütün hakları bu vatandaşlar için de en kısa zamanda gerçekleştirmek üzere çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

-Dürümlü katliamı-

Bingöl'ün Genç ilçesinde, gasbettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs gecesi Yenişehir ilçesi Tanışık Mahallesi'ne getiren PKK'lı teröristlerle, durumlarından şüphelenen köylüler arasında tartışma yaşanmış, vatandaşların, köylerine almak istememesi üzerine teröristler, kamyonla Dürümlü mezrasına doğru hareket etmiş, köylüler tarafından takibe alındığını ve kaçamayacaklarını anlayan PKK'lı teröristler, patlayıcı yüklü kamyonu Dürümlü mezrası girişinde infilak ettirmişti.

16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin de yaralandığı patlamanın şiddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmiş, olay yerinde yaklaşık 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu.

Cesetlerin parçalanması ve geniş bir alana yayılması nedeniyle 13 kişinin kimlik tespiti ancak DNA sonucunda belirlenmiş, PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı, 36 çocuğun yetim, 8 kadının da dul kalmasına neden olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.