'Terörün her türüne şiddetle karşı çıkacağız'

'Terörün her türüne şiddetle karşı çıkacağız'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terör kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin, hangi amaçla gelirse gelsin, insan olarak, parti olarak terörün her türüne şiddetle karşı çıkacağız." dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terör kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin, hangi amaçla gelirse gelsin, insan olarak, parti olarak terörün her türüne şiddetle karşı çıkacağız." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, Van'ın kişisel tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu, ilkokula Erciş ilçesinde başladığını anlattı.

"Türkiye Ortadoğu'nun bataklığının bahçesi haline geldi"
Kılıçdaroğlu, son dönemde terörün yoğunlaştığı bölgelerden Van'a yoğun göçün yaşandığını ifade ederek, "Nasıl ki, Diyarbakır'ın Bağlar kenti çevreden gelen insanların oluşturduğu bölge olduysa, burada da buna benzer bölgeler, kaos çıkabilir. Bu açıdan alınan göçlerin iyi kontrol edilmesi gibi hepimizin ortak bir görevi var." dedi.

Kılıçdaroğlu, "Terör kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin, hangi amaçla gelirse gelsin, insan olarak, parti olarak terörün her türüne şiddetle karşı çıkacağız." ifadesini kullandı.

"Bu ülkenin insanları üçüncü sınıf demokrasiyi hak etmiyor"
Son terör olayları nedeniyle 200 bin kişinin yerlerinden edildiğini, mağdur olduklarını aktaran Kılıçdaroğlu, Kürt sorununu ancak CHP'nin çözebileceğini, kendilerinin dışında başka bir partinin sorunu çözemeyeceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu ülkenin insanları üçüncü sınıf demokrasiyi hak etmiyor. Biri eline sopayı alacak vatandaşı dizayn etmeye çalışacak. Biz bu ülkeye tam demokrasi ve tam özgürlükleri getireceğiz. Bu ülkede terör sorununu da ancak biz bitireceğiz."

Başkanlık sistemi
Çağdaş bir anayasaya ihtiyacın olduğunu Türkiye Cumhuriyeti'nin 150 yıldan bu yana parlamenter sistemle yönetildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"14 yıldır memleketi tek başına yönetiyorsun. 14 yılda yapmak isteyip de yapamadığın ne oldu? İstediğin milletvekilini seçtin, istediğin adamı meclis başkanı yaptın. Odalar birliğinde konuştum. Tutturmuş illa başkan olacağım. Şunları söyledim. Bir kişi konuşacak Türkiye susacak, bir kişi konuşacak hakim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak ona göre milletvekilleri listeleri hazırlanacak. Böyle bir başkanlık sistemi istiyormuş. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsin dedim. Evet, aynı şeyi yine söylüyorum. Ülkemizi seviyoruz. Bizimle aynı düşüncede olsun olmasın, bütün insanların özgürce düşüncelerini ifade etmesini istiyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum