Teşekkürler İstanbul 2016 Uluslararası Öğrenciler Türkçe Sertifika Şenliği

Teşekkürler İstanbul 2016 Uluslararası Öğrenciler Türkçe Sertifika Şenliği
Her yıl dünyanın dört bir tarafından Türkçe öğrenmek için İÜ Dil Merkezi’ne gelen öğrenciler şenlik kapsamında konser verdi, çok dilli şarkılar söyledi, şiirler okudu, mini-tiyatro ve geleneksel Türk halk dansları gösterileri sundu- İÜ Dil Merkezi Başkan

İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesi (İÜ) Dil Merkezinin geleneksel olarak düzenlediği "Teşekkürler İstanbul 2016 Uluslararası Öğrenciler Türkçe Sertifika Şenliği" yapıldı.

İÜ Cemil Bilsel Konferans Salonunda düzenlenen şenlikte, her yıl dünyanın dört bir tarafından Türkçe öğrenmek için İÜ Dil Merkezi’ne gelen öğrencilerden oluşan "Multi-Culti" fasıl heyeti konser verdi.

Çok dilli şarkılar söyleyen öğrenciler şiirler okudu, mini-tiyatro ve geleneksel Türk halk dansları gösterileri sundu.

İÜ Dil Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz, Dil Merkezi'ne 2015-2016 eğitim öğretim döneminde 140 ülkeden yaklaşık bin 200 uluslararası öğrencinin Türk dilini öğrenmek için müracaat ettiğini söyledi.

Yabancı dil olarak Türkçe öğretmenin uzmanlık alanları olduğunu anlatan Yılmaz, dil merkezinin öğrencilerine uluslararası bir platformda eğitim imkanı sunduğunu belirtti.

Yılmaz, öğrencilerin sanatsal, sosyal ve kültürel faaliyetler eşliğinde dil öğrendiğini, farklı yöntemler kullanmalarının öğrencilerin kısa zamanda çok yol almalarını sağladığını aktardı.

İÜ'nün en eski birimlerinden olan merkezin, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça, Ermenice, İtalyanca, İspanyolca, Yunanca, Portekizce öğretimi konusunda, özellikle de “Yabancı Dil Olarak Türkçe” öğretiminde üniversitenin dünyaya açılan penceresi konumunda olduğunu vurgulayan Yılmaz, merkezin şu anda Süleymaniye, Tophane ve Avcılar olmak üzere 3 şubede hizmet verdiğini, modern eğitim ortamına sahip teknolojik donanımlı sınıfları, kütüphanesi, cep sineması, sanat galerisi ve boğaz manzaralı teras kafeteryası ile öğrencilerin yabancı dil öğrenmesi için her türlü olanağı sağladığını söyledi.

Şenlik, İÜ Dil Merkezinin, Türkçe eğitim programlarını başarılı olarak bitiren öğrencilere sertifikalarının takdim edilmesiyle sona erdi.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.