İsmet Karababa

İsmet Karababa

Teşekkürler Tolga

Teşekkürler Tolga

Futbolda dün ne kattığının önemi ve değeri yoktur hele, hele ahde vefa bu camianın önemli bir hasletiydi o duyguda mazideki yerine konmuştur. Bu topraklarda kendi insanına, değerlerine sahip çıkma duygusu azalmıştır, hiç bir şey katmayanlar önemsenir hale gelmiştir.

Futbolu herkesin bildiğine, Futbolcudan her kesimin anladığına tanık oluruz da! Barış ve Özgür'ün kaldığı yerde üç sağ bek arasından kendi değerinin gönderilişine alkış tutmak da neyin nesi ya..! İnanın Torku Konyaspor'a gönül vermişler olarak bu duyguyu anlamakta zorlanıyoruz.

Torku Konyaspor uzun zamandır yaptığı transferlerden Zafer Biryol hariç hiç birinden para kazanabilmiş mi? Hayır! Altyapısından yetiştirip para kazandığı futbolcusu olmuş mu? Hayır! Pardon ya; Tolga'dan kazanıyoruz işte ha bir de geçmişte kazanmıştık ne zaman mı? Söyleyim benim bildiğim ve hatırladığım 1990 yılların başlarıydı, kimlerden mi? H.Hüseyin Köse ve Mehmet Yıldırım gibi altyapıdan yetişmiş bu iki futbolcumuzdan başka önemli bir parayı kazandığımız futbolcumuz var mı? O dönem bir de H.Hasan vardı ancak sözleşmesi bittiği için Gaziantepspor'a bedelsiz gitmişti, altyapıda uzun süre çalışmış ve takip etmiş biri olarak ben bilmiyorum başkasını bilen varsa açıklasın.

Yok ki! Bu futbolcularımızın çıktığı dönemden sonra yani 1990 yılların başından bu yana geçen 20 yıl içinde Uğur Yanıkdemir'den başka çıkıp Torku Konyaspor'umuzda oynayan futbolcumuz oldu mu ki para kazanalım desenize…

Eee altyapımızdan hem zor futbolcu çıkartıyor, kazandırıyoruz hem de kolay kaybediyoruz, hem altyapıdan futbolcu çıkartamıyoruz diyoruz hem de kolay yok ediyoruz öyleyse bizim gençlerimize bakış açımızda bir eksiklik yok mu?

Kulübümüzün Süper ligden düştüğü, UEFA'dan transfer yasağı aldığı en sıkıntılı bir döneminde sizlerin ifadesi ile altyapıdan gelen 17 futbolcu ile destan yazmış bir yıl aradan sonra süper lige çıkıvermiştik. Kimlerle mi? Altyapıdan futbolcu çıkmıyor denen bir dönemde zorunluluk ile alınan gençlerimizle tabi ki. İşte bu gençlerin arasında Tolga da vardı ve önemli katkısı da olmuştu değil mi?

Tolga'nın gidişi ile ilgili gönderme kararı alan Teknik kadro ve yönetimin mutlaka bir gerekçesi vardır ve açıklayacaklardır, bu kararı doğru bulmamakla birlikte haklı gerekçeleri varsa saygı duymamız gerekir elbet, ancak yapılan yorumlarda Tolga'nın değersizleştirilmesini asla doğru bulmuyor ve üzülüyorum.

Bu futbolcumuzun gidişine camiamızda alkış tutanları, değer biçenleri görünce nasıl bir camia olmuşuz diye düşünüyor insan. İnanın başka camialarda bu türden değerleri gönderme kararını kolay, kolay alamazlar, alsalar bile büyük tepki çeker karar vericiler. Bizde alkış tutanlara şahit oluyoruz nasıl oluyor ya geçen sezon yere göğe sığdıramayıp övgüler yapılmadı mı? Sezon sonu transferde ismi üç büyüklerden biri ile anıldığı yazılıp, çizilmedi mi? Nasıl oldu da bir anda camiamın insanı fikir değiştiriverdi hem de aynı mevkiinin olgun futbolcuları Ali Turan ile Fuchs kalıp Tolga gönderilirken.

Ali Turan ile Fuchs'tan biri gönderilmeliydi sonucu asla çıkartılmamalı, burada bazı değerler vardır korunması gerekirdi diyorum, ne adına mı? Söyleyeyim altyapıdaki gelecek hayalleri olan gençlerimiz adına. Çünkü; üstyapınızda ne kadar altyapıdan gelen isminiz varsa onlar altyapının rol modelleridirler önce bunu anlamalısınız, sonra altyapı antrenörleri gençleri onlarla hayal dünyasına sokar motive eder inandırırlar bunu da bilmelisiniz. Onun için gönderenler için bir futbolcu gönderilmiştir, yetiştirici antrenörler için altyapının rol modellerinden biri daha yok edilmiştir bu duyguyu anlayabilir misiniz?

Futboldan anladığını sanmak başka, futbolun esas aktörlerinden olan futbolcudan anlamak, tanımlamak, değerlendirebilmek bambaşka bir özelliktir. Bunun için futbolcu nasıl tespit edilir hangi özellikler aranır, nasıl eğitilir ve geliştirilir, hangi süreçler içinde kazandırılır bunu bilmeniz, anlamanız ona göre yorum yapmanız gerekmez mi?

Burada Konyaspor ile K.İdmanyurdu döneminde önemli futbolcular çıkmış hatta birleşme sonrası ilk yılları altyapımızdan yetişmiş futbolcular ile geçirdiğimiz süreçten sonra bir dönem önemli sayıda futbolcu çıkarmış olsak da bazı değerlerimizi altyapıdan kaçırdığımız, önemli yeteneklerimizi şampiyonluklar uğruna heba ederken uzun bir süre altyapıdan profesyonel takımıza futbolcu kazandırmakta zorlandığımız dönemleri bu camia yaşamadı mı?

Uzun bir aradan sonra Selim, Recep, Tolga'nın da içinde yer aldığı son süper lige çıkışımızda payı olan 17 futbolcumuza A.Kerim Bardakcı ve Emre Yılmaz'ı ekleyebilmişken. Daha dün destan yazdığımız bu futbolcularımızın birer, birer yok oluşuna hep birlikte tanık olmadık mı? Kala, kala Selim ve Recep kaldı elimizde değil mi?  Bundan sonra alttan yukarıya kalıcı olarak verilecek futbolcuyu çıkarabilmek için çalışanlarımız zorlanmayacak mı?

Bunun için Tolga manevi olarak önemliydi. 2010 yılı sezon başı Almanya'dan seçmelere gelmiş öne elemeleri geçtikten sonra hazırlık dönemimize katıp kesin kanaatimizi oluşturup bizimle devam etmesine karar verdiğimiz, sonrasında kulübümüze kazandırdığımız 5 yıl hizmet etmiş kardeşimiz için burada bir parantez açmam gerekir. Tolga sen kişiliğin ile kısa süre içinde kendini bizlere kabul ettirdin, yeteneklerin ile yükselişini sürdürüp takımızın önemli süreçlerine katkı sağladın, profesyonel yaşamda bunlar yaşanır asıl olan kişinin gönüllerde yer alabilmesidir. Gönüllerimize girdin, önemli hizmetler verdin be evlat. TEŞEKKÜRLER SANA TOLGA...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR