TESK Başkanı Palandöken:

TESK Başkanı Palandöken:
"Yurt dışında ikamet eden 5 milyon vatandaşımız en az bir yabancıyı ülkemize tatile getirsin"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarına, en az bir yabancıyı yaz tatili için Türkiye'ye getirmeleri çağrısında bulundu.

Palandöken, yazılı açıklamasında, terör nedeniyle turizmde yaşanabilecek düşüşü engellemek için yurt dışında ikamet eden ve iş kuran yaklaşık 5 milyon Türk vatandaşına çağrıda bulunduğunu, sivil toplum örgütlerine ve derneklere de mektup yazdıklarını belirtti.

Terörün dünyanın her yerinde olduğuna dikkati çeken Palandöken, "Turizm alternatifi olabilecek ülkeler bizden daha güvenli değil. Turizm cennetimiz Antalya, New York, Paris ve Brüksel'den daha güvenli. Dolayısı ile bugün terörden etkilenen ülkeler içerisinde gösterilen ülkemiz aslında dünyanın en güvenli ülkelerinden birisidir. Ülkemizde sadece deniz, kum, güneş turizmi yok. Aynı anda dört mevsimin yaşandığı ülkemiz sağlık, yayla, dağ, kar, rafting turizmi gibi çeşitli turizm destinasyonlarına da sahip. Bu güzelliklerden yararlanabilmek için yapılması gereken her vatandaşımız en az bir yabancı dostu, komşusu veya iş arkadaşını ailesi ile ülkemize getirsinler. Getirsinler ki bu ülkenin ne kadar güvenli olduğunu hep birlikte dünyaya gösterelim" ifadelerini kullandı.

Palandöken, Türkiye'nin terörden gördüğü ekonomik zararın telafisi için yurt dışında ikamet eden ve iş yeri sahibi Türk vatandaşlarına bugün her zamankinden daha fazla görev düştüğünü vurgulayarak, "Ülkemize yabancı misafirleri ile gelmeleri halinde ekonominin bacasız sanayisi olan turizmde bahar havası yaşanacak, başta cari açık olmak üzere büyümeyi ve işsizliği olumlu etkileyecektir. Yurt dışında bulunan her vatandaşımız kendini turizm elçisi kabul ederek, bu yıl ülkesine gelmeyi milli bir görev kabul etmelidir. Bugün toplum olarak herkesin fedakarlık yapma günüdür" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.