Tesk Genel Başkanı Palandöken: Gençler Esnaf Ve Sanatkarlığa Yöneltilmeli

Tesk Genel Başkanı Palandöken: Gençler Esnaf Ve Sanatkarlığa Yöneltilmeli
Palandöken, "Gençler arasında yüksek olan işsizlik oranının hızla düşürülmesi için gençler esnaf ve sanatkarlığa yöneltilmeli. Elinde mesleği olan gençlerimiz teşvik edilip, desteklenerek kendi işini kurması sağlanmalıdır." dedi

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, gençlerin, işsizlik oranının hızla düşürülmesi için esnaf ve sanatkarlığa yönlendirilmeleri gerektiğini belirterek, "Elinde mesleği olan gençlerimiz teşvik edilip, desteklenerek kendi işini kurması sağlanmalıdır." ifadelerini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, esnaf ve sanatkarın üretim sisteminin ayakta kalması için çıraklık eğitiminde kalitenin artırılması gerektiğini belirtti.

Gençler arasında yüzde 19,4 olan işsizlik oranının hızla düşürülmesi için gençlerin esnaf ve sanatkarlığa yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Esnaf ve sanatkar kendi emeği ile çalışırken yanında istihdam ettikleriyle işsizliğin azalmasına da katkı sağlamaktadır. Mesleki eğitimin önemi burada ortaya çıkmaktadır. Elinde mesleği olan gençlerimiz teşvik edilip, desteklenerek kendi işini kurması sağlanmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, teşvik ücreti desteği sağlanarak gençler açısından çıraklık sisteminin cazip hale getirilmesi gerektiğine işaret ederek, teşvik desteklerinin, meslek liselerine olan talebi artıracağını kaydetti. Palandöken, "Sanayinin en büyük sorunu olan ara eleman ihtiyacı da bu şekilde karşılanmış olacaktır. Mesleki kalite standardını sağlamak adına ülkemizde hayata geçirilmeye çalışılan mesleki yeterlilik sistemine entegre, akredite bir çıraklık sistemini çok önemli buluyoruz." görüşüne yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.