Tesk'ten "Milli Tarım Projesi" Değerlendirmesi

Tesk'ten "Milli Tarım Projesi" Değerlendirmesi
TESK Başkanı Palandöken: - "Milli Tarım Projesi, ekonomiye büyük katkı sağlayacak”

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Milli Tarım Projesi ile tarım ve hayvancılıkta çeşitlilik ve verimin artacağına dikkati çekerek, projenin ekonomiye büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu yıl uygulamaya koyacağı proje ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Projenin, büyükşehirlerde işsizliği azaltmak, yerli üretimi desteklemek ve köyüne kesin dönüş yapmak isteyen vatandaşlar için bir fırsat olduğunu belirten Palandöken, ““Projeye geçtiğimiz yıl 350 bin genç çift ön başvuruda bulundu ve bunların 135 bini evrakını tamamlayarak il ve ilçe müdürlüklerine müracaat etti. Bu yıl tasarım aşamasında olan Milli Tarım Projesi, içerik olarak geliştirilip genç girişimcilere daha fazla kolaylık sağlarsa rakamlar iki katına çıkabilir. Bu durum köylerimizde azalan nüfusu canlandırmaya ve ekonomiye büyük katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Milli Tarım Projesinin, memleketine kalıcı dönüş yapmak isteyen vatandaşlara ve ülke ekonomisi için çok önemli katkı sağlayacağını kaydeden Palandöken, projeye dahil olan vatandaşlara vergi, elektrik, su borçları ile Bağ-Kur primlerinde kolaylık sağlanması gerektiğini savundu. Projeyle ithalata dayalı hayvancılık anlayışının azalacağını vurgulayan Palandöken, 20 ile 30 yaş arasında belirlenmesi beklenen yaş sınırının kalkması gerektiğini ileri sürdü.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.