TFF Üniversite-Okul Projesi

TFF Üniversite-Okul Projesi
- Proje doğrultusunda Kütahya'da yapılan çalışmalar, 6-10 yaş grubu öğrencilerin gösterisiyle tamamlandı

KÜTAHYA (AA) - Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF), Ülker'in desteği ve üniversitelerle iş birliği yaparak hayata geçirdiği Üniversite-Okul Projesi doğrultusunda, Kütahya'da yapılan çalışmalar sona erdi.

İlkokullarda 6-10 yaş grubundaki çocuklara temel futbol eğitiminin verilmesini amaçlayan projenin Kütahya ayağı, Dumlupınar Stadı'nda düzenlenen şenlikle tamamlandı. Öğrenciler şenlikte katılımcılara gösteri sundu.

Projenin ildeki koordinatörlüğünü yapan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Acet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu çalışmada çocukların fiziksel, sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmanın amaçlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"DPÜ olarak katıldığımız proje kapsamında Kütahya'da 10 okulumuz seçildi. Bu okullarımızda, daha önceden eğitime tabi tuttuğumuz 20 arkadaşımızı görevlendirdik. Yaklaşık 2 bin öğrenciyi bir yıl boyunca eğitime dahil ettik. Son gün de her okuldan yirmişer kişiyi projenin kapanışı için şenliğe davet ettik. Parkurlarda çeşitli çalışmalara katıldılar. Buradan, 2 bin öğrenci içinden 100 kişiyi Türk ve Kütahya futboluna kazandırabilirsek ne mutlu bize."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.