Tfmd 16. Olağan Genel Kurulu

Tfmd 16. Olağan Genel Kurulu
Dernek Genel Başkanlığına Rıza Özel yeniden seçildi

ANKARA (AA) - Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) başkanlığına Rıza Özel yeniden seçildi.

TFMD'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 16. Olağan Genel Kurul derneğin genel merkezinde gerçekleştirildi.

Özel'in yeniden başkanlığa seçildiği genel kurulda, Başkanvekilliğine Osman Altınışık, Başkan Yardımcılıklarına Tolga Adanalı, Cem Öksüz, Öner Şan ve Osman Şişko getirildi.

Genel Sekreterliğe Derya Yetim, Mali Saymanlığa Hamza Şahin'in getirildiği genel kurulda üyeliğe ise Necati Savaş, Cengiz Oğuz Gümrükçü ve Ahmet İzgi seçildi.

- "Hedefimiz, daha kurumsal bir yapı sağlamak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TFMD Başkanı Özel, derneğin, başkanlığı döneminde genel merkeze kavuştuğunu, Foto Muhabiri Dergisi'nin yeniden yayın hayatına başladığını dile getirdi.

Söyleşi ve sergilerle gençlere ulaştıklarını anlatan Özel, derneğin 33 yıldır düzenlediği Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'nın jürisinde, dünya basın fotoğrafına yön veren yabancı konukların ağırlandığını hatırlattı.

Yeni dönemde derneği daha kurumsal bir yapıya kavuşturmak için çaba harcayacaklarını, Anadolu'da daha fazla organizasyonla foto muhabirliği konusunda seslerini duyurmak istediklerini vurgulayan Özel, "Gazeteciliğin sorunlarını anlatıyoruz. Fotoğraf makinelerindeki yüzde 25 ÖTV'den, her geçen gün daralan istihdama kadar sıkıntılarımızı aktarıyoruz." ifadelerini kullandı.

Özel, en önemli hedeflerinin, daha kurumsal bir yapı sağlayarak gelir kaynaklarının kalıcılığını başarabilmek ve daha geniş kitlelere ulaşmak olduğunu kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.