THY 5. Bursa Bilim Şenliği

THY 5. Bursa Bilim Şenliği
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: - "Bu etkinlik, geçtiğimiz yıl 150 binin üzerinde katılım sağlamıştı. Bu yıl da hedefimiz 200 bini aşmak"

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, bu yıl 5'incisi düzenlenecek "THY Bursa Bilim Şenliği"nde 200 bini aşkın kişiyi ağırlamayı hedeflediklerini belirtti.

Altepe, Merinos Gölpark'ta düzenlenen tanıtım toplantısında, THY Bursa Bilim Şenliği'nin, Bursa'ya has güzel bir organizasyon olduğunu söyledi.

Bursa'yı geliştirmek ve geleceğe taşımak için yapacak çok işleri olduğunu ifade eden Altepe, "Burada amacımız vizyoner bir gençlik. Kendini ilime, bilime ve üretime vermiş bir gençlik. Yani yaratıcı, yeni ürünler yapan, başımıza icatlar çıkaran mucitlerin yetiştirilmesi gerekiyor ki hedeflerimize ulaşalım." diye konuştu.

- "BTM örnek oldu"

Bursa Bilim Teknoloji Merkezini (BTM) kurarken dünyayı gezdiklerini söyleyen Altepe, merkezin Türkiye'nin değişik yerlerinde kurulan bilim teknoloji merkezlerine de öncülük ettiğini kaydetti.

Şenliğin, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM) bahçesinde yapılacağını belirten Altepe, "Bu etkinlik, geçtiğimiz yıl 150 binin üzerinde katılım sağlamıştı. Bu yıl da hedefimiz 200 bini aşmak." dedi.

Altepe, Türkiye'de benzer bir etkinlik olmadığını, araştırdığı kadarıyla dünyada da örneğini bulamadığını ifade ederek, her geçen gün büyüyen şenliğin Bursa'nın gururu haline geldiğini belirtti.

- "Öz güveni vermek temel amacımız"

Amaçlarının gençlere öz güven vermek olduğunu dile getiren Altepe, şöyle konuştu:

"Burada birçok şeyi önceden bizim yaptığımızı, her konuda ilmi çalışmaların bu topraklarda yapıldığını ve şimdiden sonra da yapılabileceğini gençlerimize göstermek, onlara bu enerji ve sinerjiyi, bu öz güveni vermek temel amacımızdır. O yüzden bu etkinlikleri her geçen gün genişletiyoruz. Bu etkinliğimize önemli bir katılım var. Şu ana kadar 67 ilimizden katılım oluyor ve 47 üniversitemiz bin 360 projeyle başvurmuş."

Altepe, bu yıl şenlikte birçok etkinliğin yapılacağını, bunlar arasında uçak kullanma simülasyonunun da bulunduğunu kaydetti.

BTM Genel Müdürü Rıfat Bakan da merkezin çalışmalarıyla örnek olduğunu belirtti. Merkezlere gelen çocuklara öz güven aşılamayı amaçladıklarını ifade eden Bakan, "Bizim çocuklarda beklediğimiz en önemli şey, zihinsel süreçlerinin oradan ayrıldıktan sonra da bu işler için devam etmesi, yani 'Ben ne yapabilirim' daha da önemlisi 'Ben daha iyisini yapabilirim" demeleri." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.