Thy İle Middle East Airlines Arasında Kod Paylaşımı Anlaşması

Thy İle Middle East Airlines Arasında Kod Paylaşımı Anlaşması
THY Genel Müdürü Ekşi: - "Bu anlaşmayla iki havayolu arasındaki olumlu ilişkilerin önümüzdeki süreçte daha da gelişeceği ve belirli ölçüde aşama kat edeceği inancındayım"

İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları (THY) ve Middle East Airlines (MEA), Türkiye ve Lübnan arasındaki güzergahlarda yolculara daha fazla seyahat imkanı sağlayacak kod paylaşımı anlaşması imzaladı.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, 15 Mayıs itibarıyla yürürlüğe girecek anlaşmanın imza töreni, MEA'nın Beyrut'taki Genel Yönetim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törende, anlaşmaya, MEA Yönetim Kurulu Başkanı Mohamad A. El-Hout ve THY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bilal Ekşi imza koydu.

İki şirket arasındaki ticari iş birliğinin genişletilmesinin hedeflendiği anlaşma çerçevesinde, her iki havayolunun yolcularına Lübnan ve Türkiye arasında daha fazla seyahat seçeneği sunulması amaçlanıyor.

Anlaşmaya göre, iki havayolu şirketi arasında, MEA'nın günde 2 sefer gerçekleştirdiği Beyrut-İstanbul hattı ile THY'nin günde 3 sefer icra ettiği İstanbul-Beyrut parkurunda karşılıklı kod paylaşımı yapılabilecek.

Anlaşmada görüşlerine yer verilen Ekşi, anlaşma sayesinde iki havayolu şirketinin yolcularına daha esnek seyahat olanaklarından yararlanma imkanı sunacağı belirtildi. Ekşi, "Ticari açıdan da taraflar için önemli ölçüde faydalı olacağına inandığım iş birliği çerçevesinde iki taşıyıcı da yolcularına, modern filoları ve gelişmiş hizmet seviyelerini tecrübe etme imkanı sağlayacak. Bu anlaşmayla iki havayolu arasındaki olumlu ilişkilerin önümüzdeki süreçte daha da gelişeceği ve belirli ölçüde aşama kat edeceği inancındayım." ifadelerini kullandı.

MEA Yönetim Kurulu Başkanı Mohamad A. El-Hout ise bu anlaşmanın Lübnan ile Türkiye arasındaki ekonomik iş birliğinin teşviki açısından önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, anlaşmanın, her iki havayolunun yolcu ihtiyaçlarını daha efektif şekilde karşılama noktasında mühim bir gelişme olduğunun altını çizdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.