1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Thy'den Yolculara Uzak Doğu Yemekleri İkramı
Thy'den Yolculara Uzak Doğu Yemekleri İkramı

Thy'den Yolculara Uzak Doğu Yemekleri İkramı

Atatürk Havalimanı İstanbul CIP Salonu'nda devam eden Uzak Doğu Mutfağı Haftası kapsamında, Hindistan yemeklerinden "Tavuk Tikka Masala" yolcuların beğenisine sunuldu- THY Özel Yolcu Salonları Anlaşmalar Müdürü Şencan:- "Amerika, Avrupa, Afrika hatta Rusy

A+A-

İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yollarının (THY) Atatürk Havalimanı'ndaki özel yolcu salonu Lounge İstanbul’da başlatılan Uzak Doğu Mutfağı Haftası'nın devamında yolculara Hindistan yemeklerinden "Tavuk Tikka Masala" ikram ediliyor.

Bu kapsamda, "Turkish Do & Co şeflerince hazırlanan “Tavuk Tikka Masala”, Beluga mercimekli sos ve Basmati Hint pilavı ile yolculara servis edildi. Yemeklerin hazırlanması ve sunumu, özel yolcu salonunun üst katında bulunan ızgara standında yapıldı.

THY Özel Yolcu Salonları Anlaşmalar Müdürü Mustafa Şencan, yaptığı açıklamada, geçen hafta Japonya'nın "Teppanyaki" yemeğini yolculara sunduklarını hatırlattı.

Şencan, bu hafta da Hint mutfağından bir yemekle etkinliğe devam ettiklerini, yolcuların bundan çok memnun olduğunu söyledi.

Dünyanın dört bir yanından gelen yolculara farklı tatları sunmayı hedeflediklerini dile getiren Şencan, şöyle konuştu:

"Hindistan uçuşlarımıza baktığımız zaman Delhi ile Bombay'a olmak üzere günde iki seferimiz var. Fakat bu uçuşlara baktığımız zaman yolcuların büyük bir bölümünün transfer yolcu olduğunu görüyoruz. Neredeyse 150-200 destinasyondan yolcularımız Hindistan'a İstanbul üzerinden gidiyorlar. Amerika, Avrupa, Afrika hatta Rusya'dan yolcularımız kalitemiz sayesinde Hindistan'a bizim uçuşlarımızla gidiyorlar. Biz de burada yolcularımız Hindistan'a gelmeden önce salonumuz içerisinde Hint mutfağının en güzel yemeklerini sunuyoruz."

Şencan, dünya mutfaklarının haftalık olarak süreceğini, devamında Çin mutfağından lezzetleri yolculara sunacaklarını bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT