Thy'nin Yeni Genel Müdürü Belli Oldu

Thy'nin Yeni Genel Müdürü Belli Oldu
Türk Hava Yolları'nın yeni Genel Müdürü Bilal Ekşi oldu

İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları'nın (THY) yeni Genel Müdürü Bilal Ekşi oldu.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Temel Kotil'in 21 Ekim itibariyle görevinden ayrıldığı belirtilerek, "Ortaklığımız Yönetim Kurulunca Türk Hava Yolları A.O. Genel Müdürlüğü’ne, Sayın Bilal Ekşi’nin atanmasına karar verilmiştir." denildi.

Açıklamada, Ekşi'nin öz geçmişiyle ilgili şu bilgiler verildi:

"1968 yılı, Rize doğumlu olan Bilal Ekşi, lisans eğitimini, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünde tamamlayarak, 1989 yılında mezun olmuştur. Mesleki hayatına, T.C. Devlet Demir Yollarında elektronik ve haberleşme mühendisi olarak başlayan Bilal Ekşi, daha sonra İstanbul Ulaşım AŞ'de atölye müdürlüğü görevine getirilerek, metro, tramvay araçlarının alım projesi ve metro atölyesinin kurulum projelerini yürütmüş, önemli ulaşım projelerinin hayata geçirilmesinde etkin rol oynamıştır.

2003 yılında, Türk Hava Yolları A.O.'da Revizyon Atölyeleri Başkanlığı ile görevlendirilen Bilal Ekşi, uçak motoru, iniş takımları ve tüm komponentlerin bakımını yapan, önemli bir organizasyona liderlik etmiştir. Bu pozisyonda iki yıl sürdürdüğü başarılı çalışmalar neticesinde, Türk Hava Yolları A.O.'da Yer İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Bilal Ekşi, görev süresi zarfında, özellikle zamanında kalkış performansının iyileştirilmesine yönelik önemli çalışmalarda bulunmuştur.

2008-2009 yılları arasında Türk Hava Yolları Teknik AŞ'de Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı, 2009-2010 yıllarında Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) yeniden yapılandırılması projesi kapsamında KTHY Genel Müdürlüğü, 2010-2011 tarih aralığında Türk Hava Yolları Teknik AŞ ve Amerikan motor üretim devi Pratt&Whitney’in ortak kuruluşu olan Turkish Engine Center'da Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Bilal Ekşi, 2011 yılının Nisan ayında atandığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevini halen sürdürmekteydi."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.