Ticaret hizmetleri artık cebinizde

Ticaret hizmetleri artık cebinizde
Mobil uygulamayla, tüm şirket, ticari işletme ve şube kuruluş başvuruları ve bu başvuruların takibi, telefon, tablet gibi mobil cihazlar üzerinden yapılabiliyor.

Ticaret Bakanlığınca, devreye giren "Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) Mobil Uygulama" ile tüm şirket, ticari işletme, şube kuruluş başvuruları ve bu başvuruların takibi telefon, tablet gibi mobil cihazlar üzerinden yapılabiliyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, halka daha iyi hizmet sunmak maksadıyla , verilen hizmetleri dijital ortama getirerek, hızlı, kolay ve güvenli bir ticari ortam tesis etme hedefine yönelik araştırmalar devam ediliyor.

Bakanlık himayesindeki MERSİS de kamu hizmetlerinin dijital dönüşümünde önem taşıyan bilgi sistemleri içerisinde bulunuyor.

İç ticaretin dijitalleştirilmesi faaliyetler neticesinde, MERSİS işlemlerinin çerçevesi genişletilerek, paydaş kurumlarla işbirliği içerisinde elden başvuru ihtiyacını ortadan kaldıran ve ticari hayatı kolaylaştıran birçok yeniliğe imza atıldı.

Dijitalleştirme çalışmaları kapsamında, "Bakanlık Temsilcisi Modülü", "E-Belge Uygulaması", "E-İlan Uygulaması", "Mevzuat Modülü", "Ticaret Sicili Müdürlükleri Randevu Modülü", "Yetki Kabul Modülü", "Yönetim Kurulu Kararı Modülü", "Genel Kurul Kararı Modülü" ile e-devlet kapısına entegre edilen pek çok hizmet devreye alındı.

Kısa süre önce devreye giren MERSİS Mobil Uygulama da vatandaşların işlemlerini kolaylaştırmak adına hayata geçirildi. Söz konusu uygulamayla, tüm şirket, ticari işletme ve şube kuruluş başvuruları ve bu başvuruların takibi, telefon, tablet gibi mobil cihazlar üzerinden gerçekleşebiliyor.

Uygulamayla, şirket ve ticari işletmelerin unvanı, adresi, sermayesi ve yetkilileri gibi temel bilgileri sorulabiliyor. Sahibi, ortağı veya yetkilisi olunan şirket ve ticari işletmelerin bilgilerine doğrudan ulaşılabiliyor.

Vatandaşlar, rızaları dışında kimlik bilgileri kullanılarak bir şirkette ortak veya yetkili olmalarının engellenmesi maksadıyla ilave bir tedbir olarak kimlik numaraları üzerine kısıt ekleyebilecek.

AYRICA, YETKİ KABUL İŞLEMLERİ ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK

MERSİS, MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

İç ticaretin güvenli ve hızlı şekilde gerçekleşmesi işlemlerin rahat ve kolay yapılması maksadıyla yapılan faaliyetler ve eklenen yeniliklerle MERSİS'in başarısı uluslararası bölgede de tescillendi.

MERSİS'in "Yönetim Kurulu Kararı Modülü" ve "Genel Kurul Kararı Modülü", 61 üye ülkenin ticaret sicili işlemlerinden sorumlu kamu otoritelerinden oluşan "İşletme Sicilleri Forumu" (CRF) kapsamından, "en prestijli ödül" olarak tanımlanan "CRF 2023 İnovasyon Mükemmellik Ödülü"ne layık görüldü.

Açıklamaya göre, Bakanlıkça, iç ticaretin dijitalleşmesine, ticari işlemlerin hızlı, kolay ve güvenli şekilde yapılmasına, vatandaşlara daha nitelikli ve hızlı hizmet verilmesine katkı sağlayan çalışmalara devam edilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.