Ticaret Odası tarafından “Mesleki Eğitim Merkezi” yapılıyor

Ticaret Odası tarafından “Mesleki Eğitim Merkezi” yapılıyor
Sanayiye nitelikli eleman yetişecekKTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Mesleki Eğitim Merkezini kurarken amacımız, Konya’dan göçü durdurarak beşeri sermayemizi korumak ve sanayimizin nitelikli ara eleman açığı sorununa çözüm oluşturmak” dedi

Uluslararası Fuar Merkezi arazisinde bulunan ve organize sanayi bölgesine yakın olma özelliği taşıyan Konya’nın ilk mesleki eğitim merkezinin inşaatı hızla devam ediyor. Mesleki Eğitim Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Bu merkez Konya’nın öne çıkan sektörlerinin yanı sıra diğer sanayi ve hizmet sektörlerini geliştirecek, bölge ve ülke çapında Konya’yı sektörlerin iş hacminin büyük olduğu önemli bir merkez haline getirecek” dedi.

14 DALDA HİZMET VERECEK

Konya Ticaret Odası olarak Konya’da yapılan anket sonucunda sanayi sektöründe 8 dalda, hizmetler sektöründe ise 6 dalda eleman ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Öztürk, “Hem sanayi hem de hizmet sektörüne yönelik belirlenen alanlarda kursları açacağız. İhtiyaca göre farklı konularda da kurslar açabileceğiz. Burada amaç sanayinin nitelikli eleman ihtiyacına cevap vermek. Kursiyerler donanımlı bir şekilde sahaya inecek” ifadelerini kullandı

 

Konya Uluslararası Fuar Merkezi arazisinde bulunan ve organize sanayi bölgesine yakın olma özelliği taşıyan Konya’nın ilk mesleki eğitim merkezinin inşaatı hızla devam ediyor. 2017 başında inşaatın tamamlanmasıyla hazırlık sürecinin ardından merkez faaliyete geçecek.

Mesleki Eğitim Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Mesleki Eğitim Merkezi, Konya’nın öne çıkan sektörlerinin yanı sıra diğer sanayi ve hizmet sektörlerini geliştirecek, bölge ve ülke çapında Konya’yı sektörlerin iş hacminin büyük olduğu önemli bir merkez haline getirecektir. Sektörel alanlarda üretim ve hizmet standartları yükselecektir. Merkez ile hali hazırda meslek sahibi olan işgücü mesleki gelişimini sağlayıp, sonuçta nitelikli işgücü elde edilecektir. Bununla beraber bölgede yaşayanların sosyo-ekonomik gücü artacaktır” dedi.

SANAYİ SEKTÖRÜNDE 8, HİZMET SEKTÖRÜNDE 6 DALDA HİZMET VERECEK

Konya Ticaret Odası olarak Konya’da yapılan anket sonucunda sanayi sektöründe 8 dalda, hizmetler sektöründe ise 6 dalda eleman ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Öztürk, “sanayi sektöründe: kaynakçılık, CNC torna operatörlüğü, CNC freze operatörlüğü, CNC sac işleme operatörlüğü, sac metal kalıpçılığı, bilgisayar destekli tasarım ve üretim (CAD-CAM), plastik enjeksiyon operatörlüğü, endüstriyel otomasyon sistemleri (Hidrolik, Pnömatik, PLC Programlama); hizmet sektöründe ise bilgisayarlı muhasebe, satış pazarlama, bilgisayarlı grafik tasarım, 3D modelleme, yönetici asistanlığı ve kasiyerlik kursları açacağız. İhtiyaca göre farklı konularda da kurslar açabileceğiz” ifadelerini kullandı.

Mesleki eğitim merkezinin toplamda 8.000 m² eğitim merkezi olarak inşa edileceğini belirten Başkan Öztürk, “28 derslik, Toplam 1.500 m² atölye alanı ve 5 bilgisayar laboratuvarı bulunacak. Merkezimizde yılda 1.500 kursiyer 50.000 saat eğitim alacak. Merkezimizin en önemli özelliği kursiyerlerimizin yatılı olarak eğitim görebilmesidir. Mesleki eğitim merkezi ile birlikte 130 Kişi kapasiteli 4.600 m² konaklama merkezi de yapacağız. Konaklama merkezimizde ayrıca spor salonu ve konferans salonu da hizmet verecek” dedi. (Muhammed Esad Çağla)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.