Ticarette yeni dönem

Ticarette yeni dönem
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, e-ticaretin ülke ihracatında büyük bir önem taşıdığını ifade ederken, Konyalı firmaların e-ticarete yönelmesi gerektiği konusunda çağrıda bulundu

Günümüzde artık her an her şey internet üzerinden yapılırken, ticaret de internet üzerinden yapılarak işlemler daha hızlı bir hale getiriliyor. İnternet üzerinden yapılan ticarete E-Ticaret denilirken dünya genelinde oldukça yaygın olan bu ticaret şekli henüz Türkiye’de yaygınlığını yaratmış durumda değil. Özel bazda Konya’da da bir elin parmağını geçmeyecek kadar e-ticaret yapan firma bulunuyor. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de e-ticaretin günümüz koşullarında büyük bir öneme sahip olduğunu ifade ederken, firmaların e- ticarete yönelmesi gerekliliğini vurguladı.

KAYIPLAR E-TİCARET İLE KAZANILACAK

KOBİ’lerin ve girişimcilerin rekabet güçlerini, Pazar paylarını ve kurumsallaşma düzeylerini artırma noktasında e-ticaretin bir fırsat olduğunu düşündüğünü ifade eden Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “E-ticaret ekonomik anlamda ülkelerin dış ticaretine büyük katkılar sağlamaktadır. Ülkemizde e-ticaret 100 binin üzerinde istihdam sağlayan ve her yıl yüzde 30’luk bir büyüme performansı gösteren bir sektör olmakla birlikte e-ticaret hacmi 2015 yılında 25 milyar TL civarında iken 2017 yılı sonunda 50 milyar TL’lik bir hacme ulaşacağının öngörülmesi aslında ülke olarak turizm ve diğer alanlardaki kaybımızın belki bir bölümünü e-ticarete ağırlık vererek karşılayabilmemizi mümkün kılmaktadır” diye konuştu.

E-TİCARET BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Dünyanın e-ticaret ile önemli bir yol aldığını ifade eden Öztürk, “Bizim bu yarışta Türkiye ve Konya olarak geride kalmamamız gerekir. Çünkü büyük ihracat hedefleri olan bir ülke ve şehir olarak bu alanda daha çok ilerleme kaydetmeliyiz. E-ticaretle ilgili çalışmalar hızla devam ederken Konya Ticaret Odası olarak bu yıl biz de e-ticaret konusunda daha çok ağırlık vereceğiz. Bu anlamda Ekonomi Bakanlığı destekli, Konya Ticaret Odası işbirliği ile e-ticaret sitelerine üyelik konusunda bir çalışma başlattık. Bu çalışmanın Konya’daki işletmelerimizin e- ticaretine büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

ZAMANDA TASARRUF

Öztürk, şunları sözlerine ekledi; “Ekonomi Bakanlığının Araştırma ve Pazara Giriş Desteği kapsamında e-ticaret sitelerine üyelik giderleri, işbirliği kuruluşlarının kendi üyesi şirketleri, toplu olarak Bakanlık tarafından onay verilen e-ticaret sitelerine üye yapmaları halinde yüzde 80 oranında desteklenmektedirler. Bu destek sayesinde B2B sitelerine üyelikte ödeyeceği ücret yüzde 20 oranında olacaktır. Konya Ticaret Odası olarak Bakanlığın bu desteğinden üyelerimizin faydalanması konusunda Dış Ticaret Servisimiz çalışmalarına devam ediyor. E-ticaret ile hem zamandan tasarruf edecek, daha az maliyet edecek, sınırsız ürün sergileme olanağı gibi birçok fırsata da sahip olacaksınız.” (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.