Tika Ankara'daki Yetim Çocuklara İftar Verdi

Tika Ankara'daki Yetim Çocuklara İftar Verdi
TİKA Başkanı Çam ve çok sayıda kurum çalışanı yetimler için düzenlenen iftar yemeğine katıldı

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Ankara'da 200 yetime iftar verildi.

TİKA'nın Ankara'daki yetimler için düzenlediği iftar yemeğine, TİKA Başkanı Serdar Çam ve çok sayıda kurum çalışanı katıldı.

Çam, burada yaptığı konuşmada, TİKA'nın dünyanın dört bir yanında yaklaşık 70 ülkede iftar sofraları kurduğunu, kurum çalışanlarının bu iftarların düzenlenmesi için birçok farklı ülkeye gittiğini ve bu ülkeler ile Türkiye arasında köprü kurduklarını belirtti.

Çam, "Biz bundan sonraki süreçte de inşallah dünyada barışın, huzurun ve mutluluğun yayılması için çalışacağız. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, devletimizin bütün büyükleri, kurumlarımız, AFAD, Kızılay gibi pek çok kurum ve kuruluşumuz canla başla dünyada zenginliğin ve huzurun artması için uğraşıyor. Nerede acı varsa, çatışma, kavga varsa biz oralarda olmaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Bundan sonraki süreçte Türkiye'nin önünün açık olduğunu söyleyen Çam, genç ve yeni bir neslin ortaya çıktığını ve Türkiye'nin bu yeni nesille ihtiyaç sahibi komşularına hizmet edeceğini dile getirdi.

İftar yemeğinin ardından yetim çocuklara oyuncak, bayram şekeri ve hediye çeki dağıtıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.