Tika Kursiyeri Afgan Öğrenciler Sertifika Aldı

Tika Kursiyeri Afgan Öğrenciler Sertifika Aldı
MEZAR-I ŞERİF (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde 6 ay önce başlattığı...

MEZAR-I ŞERİF (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde 6 ay önce başlattığı Türkçe ve meslek edindirme kursunu bitiren öğrenciler için sertifika töreni düzenledi.

Törene, TİKA Mezar-ı Şerif Masası Sorumlusu Kazım Karabacak, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Zeki Bulduk, Koordinatör Yardımcısı Kenan Yıldırım, Afganistan Türkmenleri İslami Birleşik Şurası Genel Başkan Yardımcısı Abdul Samad Karim Harus, Afganistan Türkmenleri İslami Birleşik Şurası Belh İl Başkanı Aziz Sadık ve kursiyerler katıldı.

Afganistan Türkmenleri İslami Birleşik Şurası Genel Başkan Yardımcısı Harus törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Afganistan halkına karşılıksız yardımlarda bulunduğunu vurgulayarak bu yardımların gelecek nesiller tarafından da hatırlanacağını söyledi.

TİKA'nın Afganistan'da milliyet gözetmeksizin her kesime eşit yardım yaptığını ifade eden Harus, kuruma ve Türk halkına teşekkürlerini iletti.

- TİKA'nın yardımları devam edecek

Koordinatör Bulduk, Türkiye'nin TİKA aracılığıyla Afganistan genelinde yüzlerce projeyi hayata geçirdiğini anlattı.

TİKA'nın bundan sonra da Afganistan'daki yardım faaliyetlerine devam edeceğini dile getiren Bulduk, yardımların iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağı gereği yapıldığının altını çizdi.

Bulduk, ''Bugün sertifikalarını vereceğimiz kurstan 85 öğrenci, Türkçe, bilgisayar, İngilizce, matematik, dikiş ve nakış alanlarından mezun oluyor, öğrencilerimizin aldıkları eğitim sayesinde ailelerinin geçimine katkı sağlayacağını umuyoruz.'' diye konuştu.

Afganistan Türkmenleri İslami Birleşik Şurası Belh İl Başkanı Sadık da ''Türk halkı her zaman bizim yanımızda yer aldı, bizden hiçbir yardımı esirgemedi. Bu nedenle Türkiye devlet ve halkına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.'' dedi.

Kursiyerlerin Türkçe şarkılar seslendirdiği tören, sertifikaların dağıtılmasıyla son buldu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.