Tika Ve Kızılay'dan Yemen'e Yardım

Tika Ve Kızılay'dan Yemen'e Yardım
TİKA ile Kızılay, Aden kentinde 2 bin engelliye tekerlekli sandalye ve gıda kolisi dağıttı

ADEN (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Kızılay, Yemen'in Aden kentindeki engellilere 2 bin tekerlekli sandalye ve gıda kolisi dağıttı.

Mansura ilçesindeki Tahrir Meydanı'nda gerçekleşen dağıtım törenine Aden Valiliği'nden isimler, TİKA ve Kızılay yetkilileri katıldı.

TİKA'nın Aden sorumlusu Abdullah Sari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ülkedeki çatışmalar yüzünden engelli olan Adenlilere 2 bin tekerlekli sandalye ve gıda kolisi dağıttık. Bu çalışmalarımız, Türk halkı ve hükümetinin Yemenli kardeşlerinin sıkıntılarını azaltmak için verdiği destek kapsamında yapıldı." dedi.

Aden Valiliği Yaralı İşleri Vekili Alevi en-Nevbe, TİKA ve Türk Kızılayı'na sarf ettikleri çabalardan dolayı teşekkür etti.

Öte yandan, Kuveyt-Yemen Yardım Kuruluşu'nca, "Kuveyt Yanınızda" isimli kampanyayla Taiz'deki ortaokul ve lise öğrencilerine kırtasiye malzemeli 18 bin okul çantası dağıtıldı.

Türkiye, iki yıldan uzun zamandır ülkedeki çatışmalar nedeniyle insani şartların ağırlaştığı ve altyapının büyük ölçüde hasar gördüğü Yemen'in pek çok ilinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı ve İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla yardım projeleri gerçekleştiriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.