TİKA'dan Afganistan'a kütüphane

TİKA'dan Afganistan'a kütüphane
MEZAR-I ŞERİF (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'ın kuzeyindeki Belh Üniversitesine kütüphane kurdu.Üniversitenin...

MEZAR-I ŞERİF (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'ın kuzeyindeki Belh Üniversitesine kütüphane kurdu.

Üniversitenin Türkoloji bölümünde kütüphanenin açılışı için düzenlenen törene, Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Mustafa Erdeviren, eşi Nurhan Kömürcüoğlu Erdeviren, Konsolos Muavini Sadullah Uzun, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan, Belh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nasir Haydar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Haydar, Türkiye'nin, Afganistan'a eğitim alanında yardım eden ülkeler arasında ilk sırada olduğunu belirterek Türkiye'nin neredeyse yarım asırdır Afganistan'a yardımda bulunduğunu söyledi.

TİKA'nın kurduğu kütüphanenin sadece üniversite öğrencileri için değil kuzey bölgesi için de önemli olduğunu ifade eden Haydar, ''Kitaplar konusunda da önce doğru düzgün kaynaklarımız yoktu, bu kütüphane sayesinde ihtiyacımızın büyük bir bölümü karşılanmış oldu'' dedi.

Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Erdeviren de Türkiye ve Afganistan arasındaki dostluk bağının eskilere dayandığını, bu yardımların da dostluk gereği yapıldığını belirtti.

Erdeviren, ''Bizim Türkiye olarak Belh Üniversitesine yardımlarımız sürecek. Bugün de Yunus Emre Enstitüsü ile Belh Üniversitesi arasında imzalanan protokol nüshalarını takdim ettim ayrıca Türkiye Milli Kütüphane Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüsünün gönderdiği kitapları da TİKA'nın kurduğu kütüphaneye yerleştirdik'' diye konuştu.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Karadoğan da TİKA'nın önce de Belh Üniversitesinin farklı bölümlerine destekte bulunduğunu vurgulayarak bundan sonra da yardımların devam edeceğini vurguladı.

Belh Üniversitesi Türkoloji bölümüne kurulan kütüphanenin öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacağını dile getiren Karadoğan, ayrıca kütüphanenin tefrişatının yanı sıra bölüm başkanlığının da tadilat ve tefrişatının TİKA tarafından yapıldığını söyledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.