TİKA’dan Afganistan’da 17 spor kulübüne destek

TİKA’dan Afganistan’da 17 spor kulübüne destek
Bagrami ilçesindeki 17 spor kulübüne yapılan ekipman yardımı sayesinde binin üzerinde genç, daha iyi şartlarda spor yapacak

KABİL (AA) – Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Kabil’in Bagrami ilçesinde bulunan 17 spor kulübüne spor ekipmanı yardımında bulundu.

Spor ekipmanlarının Bagrami ilçesinin yetkililerine teslim edildiği törene, Bagrami İlçesi Kaymakamı Şefi Sülemel, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

Bagrami İlçesi Kaymakamı Sülemel yaptığı açıklamada, Türkiye’nin değişik alanlarda Afganistan’a önemli yardımlarda bulunduğunu, bugün de 17 spor kulübüne ihtiyacı olan tüm ekipman yardımında bulunduğu, bu yardımlar sayesinde bin üzerinde gencin daha iyi şartlarda spor yapabileceğini söyledi.

Kaymakam Sülemel, TİKA’nın yardımlarının diğer yardım kuruluşlarına göre halkın en çok ihtiyacı olan alanlarda yapıldığını ifade etti.

TİKA’nın daha önce de Bagrami ilçesindeki sağlık merkezlerine, okullara ve diğer alanlarda yadım yaptığını ve bu yardımların yüzlerce insanın daha iyi şartlarda yaşamasına ve eğitim almasına sebep olduğunu belirtti.

TİKA Kabil Koordinatörü Şahin de yaptığı konuşmada, TİKA aracılığı ile Türkiye’nin yardımlarını hemen hemen her alanda Afgan halkına dağıttıklarını belirterek, bugün Bagrami ilçesindeki 17 spor kulübüne ihtiyacı olan tüm ekipman ve malzemeleri yardım ettiklerini bildirdi.

Şahin, “Bu spor malzemelerin gençleri in faydalı olmasını umut ediyor, spor yapmalarında katkısı olmasını diliyorum” dedi.

Spor ekipmanlarının yardım edildiği spor kulüplerin öğrencileri, bu yardımlar sayesinde daha iyi bir şekilde spor yapabileceklerini ve Türkiye’den çok teşekkür ettiklerini kaydetti.

Törenin sonunda TİKA’dan spor malzemesi elden eden spor kulüpleri arasında dostluk maşları da düzenlendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.