TİKA'dan Afganistan'da selzedelere yardım

TİKA'dan Afganistan'da selzedelere yardım
MEZAR-I ŞERİF (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab vilayetinin Kurgan ilçesindeki...

MEZAR-I ŞERİF (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab vilayetinin Kurgan ilçesindeki sel mağdurlarına gıda ve battaniye yardımında bulunuldu.

Kurgan ilçesine bağlı Akteri köyünde selden zarar gören 100 aileye TİKA tarafından yardımlar ulaştırıldı.

TİKA tarafından temin edilen gıda malzemeleri ve battaniyeler köyde düzenlenen törenle sel mağdurlarına teslim edildi.

Törene, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Zeki Bulduk, Kurgan Kaymakamı Mirveys Parsa, Faryab İl Şura Vekili Ak Muhammad Nuri ve kanaat önderleri katıldı.

Törende konuşan Parsa, bölge halkının çok yoksul olduğunu belirterek yapılan bu yardımlar sayesinde onlarca ailenin sıcak yemeğe kavuşacağını söyledi.

Faryab İl Şura Vekili Nuri de Türkiye'nin insani yardımları sayesinde selden zarar gören ailelerin acil ihtiyaçlarının karşılanacağını belirterek TİKA'nın Afganistan'da daha önce de önemli hizmetler gerçekleştirdiğini, bunların asla unutulmayacağını kaydetti.

Nuri, ''Afganistan halkı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sadece Türkiye'nin değil İslam dünyasının lideri olarak görüyor ve onunla gurur duyuyor.'' dedi.

Konuşmaların ardından, un, pirinç, yağ, şeker, çay, salça ve battaniyeden oluşan yardım paketleri selzedelere dağıtıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.