TİKA'dan Afganistan'daki savaş mağdurlarına gıda desteği

TİKA'dan Afganistan'daki savaş mağdurlarına gıda desteği
TİKA, Afganistan’da yaşanan çatışmalardan etkilenen 300 aileye gıda yardımı yaptı- TİKA Mezar-ı Şerif Program Koordinatörü Karadoğan:- "Türkiye, her zaman mazlumların yanında olmuştur"

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan’daki çatışmalardan etkilenen 300 aileye gıda yardımında bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurumun Mezar-ı Şerif Ofisi aracılığıyla Semengan vilayeti Dara-e Suf ilçesinin Ziraki, Nayzar ve Eşkisay köylerinde Taliban’ın saldırısı sonucu yerleşkelerini terk eden 300 aileye gıda yardımı yapıldı.

Bu kapsamda, TİKA'nın Mezar-ı Şerif'teki ofisi, yerel makamların desteğinin yetersiz kalması üzerine harekete geçerek Aybek iline sığınan ve çok zor şartlar altında hayatlarını devam ettiren ailelere, içerisinde un, yağ, pirinç, çay, tuz ve bakliyat olan yardım paketlerini dağıttı.

Yardım programına Aybek ve Semengan'dan yetkililer ile TİKA Mezar-I Şerif Program Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan ve Aybek şurasından Ak Sakallılar Heyeti de katıldı.

Mezar-ı Şerif Program Koordinatörü Karadoğan, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye, her zaman mazlumların yanında olmuştur. Afgan kardeşlerimize yardım etmek hem kardeşliğimizin hem de insanlığımızın gereğidir. Savaş mağduru olan insanların ne kadar zor durumda olduğunu biliyoruz. Biz burada hem okul, klinik, köprü, kültür programları yapıyor hem de acil yardım programlarıyla gönülleri imar etmeye çalışıyoruz" dedi.

Göçmen İdaresi Müdürlüğü bahçesinde savaş mağduru ailelere yardım paketlerinin dağıtılmasının ardından Ak Sakallılar Heyeti, yardımlar için Türkiye’ye teşekkür ve dua etti.

Kuzey bölgelerinde yer yer çatışmaların olduğu ve bu çatışmalardan halkın ciddi şekilde etkilendiği Afganistan'da, TİKA, daha önce de Kunduz vilayetinden kaçıp Mezar-ı Şerif iline sığınan savaş mağdurlarına gıda ve sağlık yardımlarında bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.