TİKA'dan Afganistan'daki terör mağdurlarına yardım

TİKA'dan Afganistan'daki terör mağdurlarına yardım
HERAT (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan’ın batısındaki Herat kentinde, 240 terör mağduru Türkmen ailesine 37 ton gıda...

HERAT (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan’ın batısındaki Herat kentinde, 240 terör mağduru Türkmen ailesine 37 ton gıda yardımı yaptı.

Türkiye'nin yardımlarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması dolayısıyla düzenlenen törene, TİKA Kabil Koordinatör Yardımcısı Gökhan Keser, Herat Acil Durum Müdürü Abdul Hamid Muhabrez ve Herat kentindeki Afganistan Türkleri Şura Başkanı Ziyauddin Faryabi katıldı.

Yardımların ihtiyaç sahiplerine doğru bir şekilde ulaşması için Herat kentine giden TİKA Kabil Koordinatör Yardımcısı Keser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afganistan’ın kuzey bölgesindeki Taliban saldırılarından Herat kentine kaçan 240 Türkmen ailesine 3 ay yetecek 37 tonluk gıda yardımı yapıldığını söyledi.

Keser, ihtiyaç sahiplerine dağıtılan yardım paketlerinin 50 kilogram pirinç, 50 kilogram un, 10 kilogram barbunya, 10 kilogram makarna, 10 kilogram nohut, 10 litre sıvı yağ ve 4 kilogram çaydan oluştuğunu belirtti.

TİKA’nın her yerde ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye çalıştığını ifade eden Keser, TİKA’nın Afganistan ve dünyanın birçok bölgesinde yaptığı bu yardımların artarak devam edeceğini vurguladı.

Herat kentindeki Afganistan Türkleri Şura Başkanı Ziyauddin Faryabi, Taliban ve Afgan güvenlik güçleri arasındaki çatışmalardan kaçan Türkmen ailelerinin Herat kentinde çok zor şartlarda yaşadığına işaret ederek bu ailelerin hayatının, TİKA’nın gıda yardımı sayesinde bir süreliğine daha kolay olacağını söyledi.

Faryabi, "TİKA'dan ve Türk halkından, çatışmalardan Herat kentine kaçan Türkmen ailelerine geçim kaynağı sağlanması konusunda yardımcı olmalarını talep ediyoruz" dedi.

Herat'ta yaşayan Türkmen kadın Nur Cihan, eşinin sokakta sebze sattığını dile getirerek TİKA'nın verdiği gıda paketi sayesinde 2-3 ay boyunca her gün sıcak yemek yiyebileceklerini belirtti.

TİKA, daha önce de Afganistan’ın değişik bölgelerinde zor şartlarda yaşayan binlerce aileye gıda yardımı yapmıştı.

TİKA'dan Afganistan'daki terör mağdurlarına yardım

TİKA'dan Afganistan'daki terör mağdurlarına yardım

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.