Tika'dan Azerbaycan'a Ambulans Desteği

Tika'dan Azerbaycan'a Ambulans Desteği
ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Azerbaycan'ın Ermenistan sınırındaki Gedebey bölgesindeki Merkezi Hastanesine...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Azerbaycan'ın Ermenistan sınırındaki Gedebey bölgesindeki Merkezi Hastanesine tam donanımlı acil yardım ambulansı hibe etti.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlık, "Azerbaycan'da Acil Yardım Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Azerbaycan'ın Ermenistan sınırındaki Gedebey bölgesindeki Merkezi Hastanesine tam donanımlı acil yardım ambulansı sağladı.

Ambulans teslim törenine, Gedebey Bölgesi Vali Yardımcısı Vüsal Musayev, Gedebey Bölgesi Merkezi Hastane Başhekimi Ramiz Pirverdiyev, TİKA Bakü Program Koordinatörü Adem Urfa, hastanenin doktorları ve medya temsilcileri katıldı.

Burada konuşan Vali Yardımcısı Musayev, Azerbaycan'ın ücra bölgelerinden biri olan Gedebey'e yönelik önemli çalışmalarından dolayı TİKA'ya ve Türk milletine teşekkür etti.

Başhekim Pirverdiyev de her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğu için Türk halkına şükranlarını sunduğunu söyledi.

Ermenistan sınırında zaman zaman çatışmaların yaşandığı bir bölgede yer alan ve dağlık arazilerden oluşan zorlu coğrafi yapıya sahip Gedebey'de özellikle kış aylarında acil hastalara zamanında müdahale edilebilmesi büyük önem taşıyor.

Gedebey'in Ermenistan sınırında olması ve köylerde yaşayan halkın il merkezine ulaşımlarının zorluğu nedeniyle olası acil durumlarda alınan hizmetin kalitesinin artırılmasını amaçlayan proje, bölge nüfusunun sağlık hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmayı hedefliyor.

TİKA tarafından Gedebey Merkezi Hastanesine hediye edilen tam donanımlı acil yardım ambulansı Gedebey şehir merkezinin yanı sıra Gedebey'e bağlı 108 köye de hizmet verecek.

Ayrıca, Azerbaycan'da acil yardım kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla 2016'da Gedebey Rayon Merkezi Hastanesi acil yardım birimi sağlık personeli dahil olmak üzere Azerbaycan'ın farklı bölgelerinden 40 sağlık personeline İzmir Urla'daki acil ve afet yardım eğitim tesislerinde eğitim de verilmişti.

Projenin bir sonraki aşamasında, Azerbaycan genelinde acil tıbbi yardım hizmeti merkezlerinde çalışan sağlık personelinin bilgi ve deneyimlerinin artırılması için Azerbaycan'da eğitimlerin devam ettirilmesi ve Sağlık Bakanlığı Acil ve Ertelenmez Tıbbi Yardım İstasyonu bünyesinde bir acil yardım eğitim merkezinin kurulması planlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.