TİKA'dan gayrimüslim çocuklara giyim ve gıda desteği

TİKA'dan gayrimüslim çocuklara giyim ve gıda desteği
Arnavutluk’un farklı şehirlerinden 537 gayrimüslim yetime, giyim ve gıda malzemelerinden oluşan yardım paketleri teslim edildi

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) ve ALSAR Vakfı işbirliğinde Arnavutluk'un farklı şehirlerinde yaşayan yetim kalmış gayrimüslim çocuklara giyim ve gıda desteği yapıldı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurumun ALSAR Vakfı ile işbirliğinde, Arnavutluk’un farklı şehirlerinden 537 gayrimüslim yetime, giyim ve gıda malzemelerinden oluşan yardım paketleri düzenlenen törenle teslim edildi.

Törene, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin, Tiran Belediye Başkan Yardımcısı Abaz Hado, ALSAR Vakfı Başkanı Mehdi Gurra, çok sayıda davetli ve yetim katıldı.

Büyükelçi Bayraktar, TİKA’nın Arnavutluk’a yönelik teknik yardımların yanı sıra sosyal projeleriyle çok önemli çalışmalar yaptığını vurgulayarak TİKA’ya teşekkür etti.

Yetimlere sadece belli kurumlar yerine bütün toplumun sahip çıkması gerektiğini belirten TİKA Tiran Koordinatörü Çetin de söz konusu desteğin yetim çocuklar için gerçekleştirdikleri dördüncü proje olduğunun altını çizdi. Çetin, yardım malzemelerini bu tür bir etkinlikle teslim etmek istemediklerini fakat bu sayede toplumda yetimlere yönelik sosyal farkındalık oluşturulabileceğini düşündüklerini dile getirdi.

İşbirliğinden dolayı TİKA'ya teşekkür eden ALSAR Vakfı Başkanı Gurra da Arnavutluk’taki yetim çocuklara din ve etnik ayrım gözetmeksizin yardımda bulunduklarını söyledi.

Tören, çocuklardan oluşan Arnavutluk halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından, yardım malzemelerinin yetimlere teslim edilmesiyle sona erdi.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.