TİKA’dan Karadağ’a tarım desteği

TİKA’dan Karadağ’a tarım desteği
Karadağ'ın kuzeyinde "Örtü Altı Yetiştiriciliği Teşvik Projesi" kapsamında kurulumu yapılan seralar, ülkenin kuzeyinde yaşayan 23 kişiye törenle teslim edildi

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Karadağ'ın kuzeyindeki Rojaye, Petnitsa, Biyelo Polye ve Moykovats şehirlerinde "Örtü Altı Yetiştiriciliği Teşvik Projesi" kapsamında kurulumu yapılan seraları, ülkenin kuzeyinde yaşayan 23 kişiye törenle teslim etti.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Karadağ'ın Moykovats kentinde düzenlenen, ülkenin kuzeyindeki Rojaye, Petnitsa, Biyelo Polye ve Moykovats şehirlerinde "Örtü Altı Yetiştiriciliği Teşvik Projesi" kapsamında kurulan 23 seranın teslim törenine, Karadağ Hükümeti Azınlık ve İnsan Hakları Bakanı Suad Numanoviç, Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip, Moykovats Belediye Başkanı Deyan Medoyeviç, Moykovats Belediye Meclis Başkanı Slavenko Blazeviç ve TİKA yetkilileri katıldı.

Bakan Numanoviç törende yaptığı konuşmada, Rojaye, Petnitsa, Biyelo Polye ve Moykovats kentlerinde dış göçün önüne geçmek, bölge tarımının geliştirilmesine katkı sağlamak ve ailelerin gelir düzeyini artırmayı hedefleyen proje çerçevesinde, ülkede tarım alanında ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı desteklerden dolayı Karadağ hükümeti adına kuruma müteşekkir olduğunu ifade etti.

TİKA ile daha önce gerçekleştirilen meyve yetiştiriciliği projesinde de ortak çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Numanoviç, kurumun Karadağ’ın her bölgesinde gerçekleştirdiği başta eğitim, sağlık ve tarım alanlarında olmak üzere tüm projelerin büyük bir takdirle karşılandığını kaydetti.

Büyükelçi Galip ise Türkiye'nin her zaman Karadağ halkının yanında olduğunu ve söz konusu projenin ülkenin kuzey bölgesinde tarımsal üretimin ve ailelerin gelir düzeyinin artırılması konularında önemli bir katkı sağlayacağını belirterek, bu projede özellikle kadın girişimcilerin seçilmiş olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TİKA Karadağ Koordinatörü Mustafa Yazıcı da projenin geçen yıl başlatılan örtü altı yetiştiriciliği teşvik projesinin devamı olduğuna işaret ederek, işbirliklerinden dolayı Azınlık Bakanlığı ve projenin gerçekleştirildiği tüm belediyelere teşekkürlerini sundu.

TİKA tarafından Karadağ’ın kuzey bölgesinde başlatılan Örtü Altı Yetiştiriciliği Teşvik Projesi ile 2015 yılı içerisinde Plav şehrinde Tarım Bölümü mezunu 25 genç girişimciye 25 sera dağıtımı gerçekleştirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.