TİKA'dan Karadağ’da eğitime destek

TİKA'dan Karadağ’da eğitime destek
TİKA'nın Karadağ'da meslek lisesinde kurduğu iki bilgisayar sınıfı törenle hizmete açıldı

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Karadağ'ın Tivat şehrindeki Mladost Karma Meslek Lisesinde kurulan iki bilgisayar sınıfı törenle hizmete açıldı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, kurumun Karadağ’da eğitimin altyapısının iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında Tivat şehrinin en büyük lisesi konumundaki Mladost Karma Meslek Lisesine iki bilgisayar sınıfı kurulduğu bildirildi.

Açıklamada, açılış töreninde konuşan Türkiye'nin Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip'in, iki ülke arasındaki ilişkiler ve dostluk bağlarının geliştirilmesinin önemine vurgu yaparak, TİKA ve benzeri kurumların bu konuda çok önemli katkı sağladıklarını ifade ettiği kaydedildi.

Açıklamada, açılışını gerçekleştirdikleri projeyle 600 öğrencinin öğrenim gördüğü Tivat Mladost Meslek Lisesinde öğrencilere daha iyi ve daha modern şartlarda eğitim imkanı sağlanacağına işaret eden Büyükelçi Galip'in, projenin gerçekleştirilmesinde katkı sunan herkese teşekkür ettiği belirtildi.

Açıklamada, TİKA Karadağ Koordinatörü Mustafa Yazıcı'nın da 2007 yılından bu yana Karadağ genelinde eğitim altyapısının geliştirilmesine yönelik okul ve anaokulu inşaatları, donanım destekleri, modern bilgisayar sınıfların kurulması gibi pek çok eğitim projesinin TİKA tarafından gerçekleştirildiğini anımsattığı aktarıldı.

Karadağ’da modern ve teknolojik eğitim altyapısının geliştirilmesine ilişkin Bar, Podgoritsa ve Kolaşin’deki okullarda da bilgisayarlı eğitim sınıfları kurduklarını hatırlatan Yazıcı, Karadağ’daki tüm şehirlerde eğitim projelerine destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Tivat Belediye Meclis Başkanı İvan Novosel'in de söz konusu projenin Tivat’ta gerçekleştirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti, Tivat Belediyesi ve Karadağ vatandaşları adına tüm alanlarda sunduğu desteklerden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.