TİKA'dan Karadağ'da zihinsel engellilere destek

TİKA'dan Karadağ'da zihinsel engellilere destek
Podgorica'da 112 zihinsel engellinin kaldığı Komanski Most Enstitüsü bünyesinde bulunan otizm bölümünde, TİKA desteğiyle sensör odası kuruldu

PODGORİCA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki Komanski Most Enstitüsü bünyesinde bulunan otizm bölümünde sensör odası oluşturuldu.

112 zihinsel engellinin kaldığı enstitünün 40. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende, ağır otizm hastaları için oluşturulan bölümün açılışı yapıldı.

Açılışa Karadağ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Kemal Purisic, Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Serhat Galip, TİKA Karadağ Koordinatörü Ahmet Altun ve Komanski Most Enstitüsü Müdürü Veselj Dusi katıldı.

Purisic, burada yaptığı açıklamada, sorumlu bir toplumun herkes için eşit koşullar oluşturması gerektiğini vurgulayarak, "Otizmli çocukların hayatlarının sonuna kadar bakıma ihtiyaçları olacak. Bakanlığımız bu hastalıkla mücadele edenlerle ailelerine destek vermeyi sürdürecektir." dedi.

Enstitüsü Müdürü Dusi de bu proje ile daha iyi yaşam ve çalışma koşulları oluşturulduğunu belirterek, "Karadağ'ın yanı sıra bölge ülkelerden de gelen 112 hastamız ve 77 personelimiz var. Bugün TİKA'nın desteğiyle ağır otizm hastaları için bir bölüm açtık. Kendilerine bu destekten ötürü teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Podgorica Büyükelçisi Galip ise Karadağ ile Türkiye'nin "kardeş ülkeler" olduklarına dikkati çekerek, "Kardeş ülkelerin birlikte gerçekleştirdikleri projeler büyük önem arz etmektedir." dedi.

TİKA Podgorica Koordinatörü Altun da kurum olarak engellilere büyük önem verdiklerini belirterek, "Bizim projelerimiz genellikle sağlık ve eğitime yönelik. Türkiye, gelecekte de Karadağ'a yardımlarını sürdürecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.