TİKA'dan Kosova'ya eğitim desteği

TİKA'dan Kosova'ya eğitim desteği
Kosova'da görev yapan Türk öğretmenlerin mesleki becerilerini geliştirmeyi amaçlayan proje uygulamaya girdi

PRİZREN (AA) - Kosova'da görev yapan Türk öğretmenlerin mesleki becerilerini geliştirmeyi amaçlayan proje, ülkenin güneybatısındaki Prizren şehrinde uygulanmaya başlandı.

Kosova'daki Türk Öğretmenler Derneğinin düzenlediği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) maddi desteği ve Gaziantep Üniversitesi ile Prizren'deki Ukshin Hoti Üniversitesinin yardımlarıyla hayata geçirilen projenin açılışına Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Prizren Başkonsolosu Selen Evcit ve ülkedeki Türk kurumlarının temsilcileri katıldı.

Kosova'daki Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Orhan Volkan, burada yaptığı konuşmada, Kosova'da görevli Türk öğretmenlerin çeşitli zorluklarla karşılaştığını, bu kapsamda Gaziantep Üniversitesi ile iletişime geçtiklerini ve TİKA'nın da maddi desteğiyle 150 öğretmenin farklı alanlarda mesleki eğitim alacağını söyledi.

Priştine Büyükelçisi Kılıç da projenin gerçekleşmesine katkıda bulunanlara teşekkür ederek, Kosova'da Türk dilinin burada bulunan öğretmenlerin verdiği katkı sayesinde korunduğunu kaydetti.

Kılıç, projenin Kosova'daki Türk öğretmenlerin seviyesini daha da yükselteceğini belirterek, böylece yeni nesillere daha kaliteli eğitim verilebileceğini ifade etti.

TİKA Priştine Kordinatör Yardımcısı Fatih Abdi Çetin ise projenin Kosova'daki Türkçe eğitim konusunda önemli bir yeri olacağını, Kosova'da faaliyet göstermeye başladıkları 2005 yılından bu yana eğitim alanında 100'den fazla proje gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Çoşkun da projenin uygulamalı bölümünün üniversitelerinde gerçekleşeceğini belirterek, Türk öğretmenlerin mesleki gelişimine verecekleri katkıdan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.