TİKA'dan Macaristan'daki engelli çocuklara destek

TİKA'dan Macaristan'daki engelli çocuklara destek
BUDAPEŞTE (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan'ın Martonvasar şehrindeki Papay Agoston Anaokulu ve Özel Yetenek...

BUDAPEŞTE (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan'ın Martonvasar şehrindeki Papay Agoston Anaokulu ve Özel Yetenek Geliştirme Meslek Okulunda otistik çocuk merkezi ve özel terapi odası kurdu.

Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, Türkiye'nin birçok ülkeye karşılıksız yardımlarda bulunduğunu belirterek, ''Türkiye şimdi hiçbir ayrım gözetmeksizin 2 milyon 700 bin Suriyeliye insani yardım yapıyor. Türkiye'nin dünya genelinde yaptığı insani yardımlar nedeniyle Dünya İnsani Zirvesi, BM'nin önerisiyle İstanbul'da düzenleniyor. Bu da Türkiye'nin dünyada insani yardım konularına ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir.'' dedi.

Türklerin Macarları kardeş olarak gördüğünü vurgulayan Fakılı, "TİKA'nın bugün burada yaptığı yardım, kardeşin kardeşe hediyesi olarak görülmelidir.'' ifadesini kullandı.

Okul Müdürü Aniko Molnar Orbanne, TİKA'nın yaptığı yardımların okul ve engelli çocuklar için çok önemine işaret ederek, ''TİKA'ya ve dolayısıyla Türk halkına müteşekkiriz.'' dedi.

TİKA'nın Budapeşte Program Koordinatörü Havva Pınar Özcan ise TİKA'nın dünya genelinde engelli çocuklar için birçok projeye imza attığına işaret ederek, ''Bugünkü projeyle TİKA olarak, Güneydoğu Asya'dan Kafkaslara, Balkanlardan Orta Asya'ya uzanan, engellerin aşıldığı güzergaha Macaristan'ı da eklemiş oldu.'' diye konuştu.

Özcan, 10-16 Mayıs'ın tüm dünyada Engelliler Haftası olarak anıldığını hatırlatan Özcan, ''Engelli çocuklarımızın toplumsal hayata katılmaları ve toplum içerisinde kendilerine yer bulmaları küçük yaştan itibaren aldıkları eğitimle mümkündür. Tüm dünyada farkındalık yaratmayı amaçlayan bu haftada bu projenin açılış törenin yapılmasının bizler için ne kadar önemli ve manidar olduğunun altını çizmek isterim.'' dedi.

Programa Martonvasar Belediye Başkanı Dr. Tibor Szabo da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.