TİKA’dan Moğolistan’a tarımsal destek

TİKA’dan Moğolistan’a tarımsal destek
ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moğolistan'ın Zavhan vilayetindeki çiftçilere tarımsal destekte bulundu.TİKA’dan...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moğolistan'ın Zavhan vilayetindeki çiftçilere tarımsal destekte bulundu.

TİKA’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Moğolistan Olağanüstü Durum Genel Müdürlüğü ile imzalanan insani yardım konusunda işbirliği mutabakatı zaptı çerçevesinde Zavhan vilayetindeki çiftçilere dağıtılmak üzere yaklaşık 100 ton yem ve 60 ton ot bölgeye gönderildi.

Mutabakat zaptı imza törenine katılan Moğolistan Olağanüstü Durum Genel Müdürlüğü yetkilileri, sert kış şartlarından dolayı ülkede son beş ayda 250 bin büyükbaş hayvanın telef olduğunu ve bundan en çok etkilenen bölgenin, ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan Zavhan vilayeti olduğunu belirtti.

Olumsuz hava koşullarının sürdüğü ülkede hayvan teleflerinin bir süre daha devam edebileceğini kaydeden Moğol yetkililer en sıkıntılı zamanlarında yanlarında gördükleri TİKA ve Türkiye’ye teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.