TİKA'dan Özbekistan'a arıcılık desteği

TİKA'dan Özbekistan'a arıcılık desteği
TİKA ve UNDP işbirliğinde, Özbekistan'da "Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Karakalpakistan bölgesindeki çiftçilere kovanı dağıtıldı

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Birleşmiş Milletler Geliştirme Programı (UNDP) işbirliğinde, Özbekistan'da "Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Karakalpakistan bölgesindeki çiftçilere kovan dağıtımı yapıldı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Aral Gölü'ndeki çevre felaketinin etkilerinin azaltılmasına yönelik Karakalpakistan'da başlatılan kampanya kapsamında, Nukus ve Kıpçak orman çiftliklerinde kurulan arıcılık ürünleri işleme tesislerinin açılışlarının gerçekleştirildiği ve çiftçilere arı kovanı dağıtımının yapıldığı bilgisi verildi.

Dağıtım töreninde konuşan TİKA Özbekistan Program Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Türkiye'nin dünyanın dört bir yanına uzanan yardım elinin bu defa dost ve kardeş ülke Özbekistan'ın Karakalpakistan bölgesine uzandığını belirterek, projenin işsizliğin azaltılması ve bölge halkının gelir seviyesinin artırılması bakımından önemli olduğunu kaydetti.

Törenin ardından arıcılık ürünleri işleme tesisleri ile kovanların bulunduğu mekanlar gezilerek, çiftçilerin bal üretimi ve arıların beslenmesine ilişkin yürüttükleri faaliyetler yerinde incelendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.