Tika'dan Romanyalı Engelli Çocuklara Hediye

Tika'dan Romanyalı Engelli Çocuklara Hediye
TİKA, Dünya Çocuk Hakları Günü'nde, Bükreş'te engelli çocuk rehabilitasyon merkezine özel donanımlı 2 adet minibüs armağan etti

BÜKREŞ (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Dünya Çocuk Hakları Günü'nde, Harap Alb Engelli Çocuk Gündüz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine iki adet özel donanımlı minibüs hediye etti.

Bükreş 4. Sektör Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve her yıl binlerce engelliye hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğüne bağlı Harap Alb (Beyaz Atlı Prens) Engelli Çocuk Gündüz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine den hizmet alan engelli çocukların, evlerinden merkeze ulaşımlarının sağlanmasında kullanılmak üzere, TİKA tarafından özel tasarlanmış iki adet minibüs, törenle teslim edildi.

Törende konuşan 4. Sektör Belediye Başkanı Daniel Baluta "Bir doktor olarak bu projenin ne kadar değerli olduğunu daha iyi bildiğimi düşünüyorum. Bu nedenle desteklerinden dolayı TİKA'ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Törende konuşan Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş da Birleşmiş Milletler verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 10'unu engellilerin oluşturduğunu hatırlatarak, milyonlarca ailenin engelli olgusuyla birlikte yaşadığını belirtti.

Bünyelerinde engelli bireyler bulunan her ailenin, özellikle de annelerin gizli birer kahraman olduğunu ifade eden Ertaş, sadece kamu kurumlarının değil, tüm toplumun bu kahramanlara destek olması gerektiğini belirtti.

Büyükelçi Ertaş, TİKA'nın bu anlayışla Romanya'daki projelerinde engellilere ilişkin konulara önem vermesinden büyük onur ve mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

TİKA Bükreş Program Koordinatörü Hacı Ahmet Daştan ise engelli çocukların engellerini kaldırmak için projeler ürettiklerini dile getirdi.

Engelli aracı projesinin de bu yıl ürettikleri önemli projelerden biri olduğunu ifade eden Daştan merkezin önemli bir probleminin çözümüne katkıda bulunma imkanı sunduğu için Belediye Başkanı Baluta ve Sosyal Yardım ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürü Mihaela Ungureanu'ya teşekkür etti.

Konuşmaların ardından araçlar, Avrupa Birliği mevzuatına uygun olarak otomatik erişim rampaları ve özel tasarlanmış emniyet kemerleri gibi birçok aksesuarla donatılmış iki adet minibüs, merkezdeki yüzden fazla engelli çocuğun taşınmasında kullanılmak üzere Bükreş 4. Sektör Sosyal Yardımlaşma ve Çocuk Esirgeme Müdürlüğüne teslim edildi.

Bükreş 4. Sektörde hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Çocuk Esirgeme Müdürlüğü bünyesindeki birimlerden 870'i çocuk olmak üzere 7 bin 500'e yakın engelli hizmet alırken müdürlüğe bağlı Harap Alb Engelli Çocuk Gündüz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 100'den fazla engelli çocuk tedavi görüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.