TİKA'dan Tacikistan basınına destek

TİKA'dan Tacikistan basınına destek
TİKA, Tacikistan Hovar Milli Haber Ajansı’na teknik donanım ve tadilat desteği sağladı

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Tacikistan'ın Hovar Milli Haber Ajansı’na teknik donanım ve tadilat desteğinde bulunuldu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tacikistan'da medya sektörünün gelişimini güçlendirmek ve Hovar Milli Haber Ajansı’nın iletişim ve yayıncılık alanında daha etkin ve çağdaş faaliyet gösterebilmesine zemin sağlamak amacıyla ajansın ihtiyaç duyduğu tamirat ve teknik donanım desteği TİKA tarafından sağlandı.

Ajans yöneticileri ve çalışanları, TİKA'nın yaptığı yardımların geçmişten bu yana devam ettiğini ve gelecekte de iki ülke arasında bu tür işbirliklerinin devam etmesini umduklarını belirtti.

Projeyle muhabirlerin çalışma ortamının ve teknik görünümün tamamen değişerek daha modern hale geldiğini bildiren ajans görevlileri, söz konusu yardımdan dolayı Türk devleti ve milletine teşekkürlerini ifade ettiler.

Söz konusu ajans, internet sitesinde yurtiçi ve yurtdışı siyasi, ekonomik, sosyal, spor ve kültürel gelişmeleri Tacikçe, Rusça, İngilizce, Farsça ve Arapça dillerinde yayınlıyor. Ajans bünyesinde bulunan Hovar FM radyosu da Tacikçe ve Rusça yayınlar yapıyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.