Tillerson'dan İstifa İddialarına Cevap

Tillerson'dan İstifa İddialarına Cevap
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, istifa edeceği yönündeki iddiaları yalanladı

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, istifa edeceği yönündeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi.

Bakan Tillerson, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüşmesinden önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Bakan olarak pozisyonunuzu korumaya devam edecek misiniz? şeklindeki bir soruya Tillerson, "Hiçbir yere gitmiyorum. Başkan (Trump) istediği sürece buradayım." yanıtını verdi.

Tillerson, Trump ile arasındaki ilişkilerin şu anda iyi olduğunu, kamuoyundaki istifa iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Önceki günkü basın brifinginde ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert de "Bakan Tillerson'ın görevine devam ettiğini" ve "daha yapacak çok işlerinin olduğunu" belirtmişti.

- Tillerson-Hariri görüşmesi

Öte yandan Tillerson'ın, Katar Dışişleri Bakanı Al Sani'den önce Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile bakanlıkta bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.

Görüşmeden önce kameraların karşısına çıkan Tillerson ile Hariri, iki ülke arasındaki ilişkilerin kapsamlı olarak değerlendirileceği verimli bir fikir alışverişi yapacaklarını dile getirdi.

Tillerson, "Gündemimizin en üst sırasında doğal olarak Suriye ve bölgesel meseleler olacak. Bildiğiniz gibi Başbakan, dün Başkan Trump ile çok verimli bir görüşme yapmıştı." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump ile Hariri, Beyaz Saray'daki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlemiş, toplantıda yaptığı konuşmada Trump, Hizbullah'ı "Lübnan'a ve Lübnanlılara yönelik bir tehdit" olarak tanımlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.