Ali Ularasba

Ali Ularasba

“TIR TERÖRÜ YAŞIYORUZ”

“TIR TERÖRÜ YAŞIYORUZ”

Şehir merkezinde belli saatlerde geçişine izin verilmişken bu uygulamayı kötü niyetli kullanan birçok sürücü, tırlarını günlerce sokak aralarına park ediyor. İçindeki yükü bilinmeyen tırlar yüzünden sadece park sorunu değil güvenlik konusunda da endişe yaşayan vatandaşlar yetkililerden çare bulunmasını istiyor.

 

KONYA- Konya şehir merkezinde vatandaşlar “adeta tır terörü yaşıyoruz” dediler. Belediyenin belirli saatlerde tır geçişlerine izin vermesi vatandaşa az da olsa rahat bir nefes aldırdı. Ancak bu uygulamayı kötü niyetli kullanan tır sürücüleri yüklü veya yüksük tırlarını sokak aralarına, evlerin, apartmanların, dükkânların önüne, evlerin giriş kapılarının kapatacak derecede park etmeleri şikâyetleri yine artırdı.

Vatandaşlar, yükleri belli olmayan dolu veya boş tırların evlerinin, dükkânlarının, hatta apartman girişlerinin önüne park ettiklerini, sadece kendi araçları için park sorunu değil, güvenlik sorunuyla da karı karşıya olduklarını söyleyen vatandaşlar, “Belediyenin uygulaması çok iyi oldu. Tırlar şehir merkezine belirli saatlerde giriş yapabiliyorlar. Ancak birçok kötü niyetli tır şoförü bu saatlerde şehir merkezine girip bir daha çıkmıyorlar. Belki kendi evlerine yakın, belki yük boşaltacakları yerlere yakın, hiç umursamadan ve başka insanların haklarını gasp ederek, evlerin giriş kapıların önüne park ediyorlar. Dükkânlar tırlar yüzünden görünmüyor. Giriş katlarında oturanlar tırlar ve tır dorsesinden başka bir şey görmüyor. Ayrıca bu tırlarda ne yüklü bilemiyoruz. Aynı zamanda güvenlik sorunu” dediler.

Hemen her sokağın başının bir tır tarafından tutulduğunu söyleyen ve “Adeta tır terörü yaşıyoruz” diyen Adem Yıldırım Kayacık “Ne dükkânımın vitrini görünüyor, ne güneşi görebiliyorum. Sabah bakıyorum tır dorsesi karşımda, akşam tır dorsesi. Bunu şoföre söyledim ama bana istediğin yere şikâyet et dedi. Çare bulamadık” dedi.

Vatandaşlar bu tırlar yüzünden hem trafik tıkanıklığı, hem park sorunu yaşadıklarını söylerken, yükünün ne olduğu bilinmeyen tırların güvenlik sorunu da taşıdığını söylediler. Vatandaşlar gün içinde tırların yük alı-boşaltmasının normal olduğunu ancak akşam şehir merkezinden çıkarılmasını, bunun için de belediyenin, sürücü dernek ve birliklerinin, emniyetin bu konuda gerekli işlemleri yapacaklarına inandıklarını da söylediler. 

whatsapp-image-2016-12-10-at-13.15.21.jpeg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Ularasba Arşivi
SON YAZILAR