"Tır tiyatrosu" çocuklar için yollarda

"Tır tiyatrosu" çocuklar için yollarda
Kocaeli Gezici Tır Tiyatrosu, "Kuşlar Yine Gelir" oyununu, köylerde yaşayan binlerce çocukla buluşturacak

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde kurulan Gezici Tır Tiyatrosu, köylerde yaşayan çocukları tiyatroyla buluşturmak için yola çıktı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince "Onlar tiyatroya gidemiyorsa Büyükşehir onlara tiyatroyu gönderir" sloganıyla 2009 yılında kurulan Gezici Tır Tiyatrosu, ilçelerde ve köylerde tiyatroya gitme imkanı bulunmayan vatandaşlara hizmet veriyor.

Bir tır dorsesinin sahneye dönüştürülmesiyle hayat bulan tiyatro, yaz döneminde "Kuşlar Yine Gelir" adlı oyunu sahneleyecek.

Tır tiyatrosu, ilk durağı olan Kartepe ilçesindeki Veli Akgün İlköğretim Okulunun bahçesinde oyunun prömiyerini yaptı.

Yeniden hayal kurmayı ve umut aşılamayı konu alan oyun, çocuklar tarafından ilgiyle izlendi.

Ebru Özdemir'in yazdığı, Veysel Sami Berikan'ın yönettiği "Kuşlar Yine Gelir" oyunu, hayal kurmayı ve oyun oynamayı unutmuş olan çocukları, yeniden hayallerine kavuşturmayı ve onlara umut aşılamayı amaçlıyor.

Sarper Saydam, Cansu Cengiz, Nursel Çeliktürk ve Başar Alemdar’ın oynadığı oyun, tır tiyatrosu aracılığıyla köylerde yaşayan binlerce çocukla buluşacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.