Tırlarla barikat kurup kepçelerle çukur açmışlar

Tırlarla barikat kurup kepçelerle çukur açmışlar
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, güvenlik güçlerince yürütülen arama tarama çalışmalarında, PKK'lı teröristlerce gasbedilen tırların örgüt mensuplarınca barikat kurmada, kepçelerin de çukur açmak için kullanıldığı belirlendi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, güvenlik güçlerince yürütülen arama tarama çalışmalarında, PKK'lı teröristlerce gasbedilen tırların örgüt mensuplarınca barikat kurmada, kepçelerin de çukur açmak için kullanıldığı tespit edildi.

Güvenlik güçleri, ilçede 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sonrasında arama tarama çalışmalarına devam ediyor.

Cumhuriyet, Eski Kışla, Mezarlık, Yeşildere, Yeni, Güngör, Esentepe, Güngör ve Dize mahallelerinde 200 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda 218 barikat kaldırıldı, 137 çukur kapatıldı.

Güvenlik güçleri ayrıca terör örgütü mensuplarınca barikat, çukur, binalarla evlerin kapı, pencere, dolap, ev eşyaları, kiriş, kolon ve harekete duyarlı lambalara yerleştirilen 296 el yapımı patlayıcıyı da imha etti.

Güvenlik birimleri, mahallelerde yaptıkları çalışmalarda, operasyondan birkaç gün önce terör örgütü mensuplarınca silah zoruyla gasbedildiği kayıt altına alınan 10 tırın içi taş ve toprakla doldurulduktan sonra bomba tuzaklanarak barikat yapıldığını, çıkan çatışmaların ardından bu araçların yakılarak terk edildiğini tespit etti.

İnceleme sonucunda, yine teröristlerce aynı tarihlerde gasbedilen 3 kepçenin de güvenlik güçlerinin geçişini engellemek ve bombalı tuzaklarla zarar vermek için çukur açmada kullanıldığı belirlendi.

Operasyon sırasında çatışmaların en yoğun yaşandığı Orman Mahallesi'nde DBP'li belediyeye ait resmi plakalı iş makinesini, terör örgütü mensuplarınca yeni açılan bir çukurun yanında terk edilmiş olarak bulan güvenlik güçleri, patlayıcıyla tuzaklanmış olabileceği ihtimaline karşı iş makinesini 25 Mart'ta kullanılamaz hale getirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.