TİTCK-Sektör Buluşması İlaç Kurultayı

TİTCK-Sektör Buluşması İlaç Kurultayı
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş: - "Yeni ihalelerle beraber 41 bin yataklı şehir hastaneleri açılacak. İlkini temmuz ayında Mersin'de açıyoruz. Bu hastanelerin hizmete girmesiyle Türkiye'de 7 yıldızlı modern hastaneler olacak"

İSTANBUL (AA) - Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, yeni ihalelerle 41 bin yataklı şehir hastanelerinin açılacağını belirterek, "Bu hastaneler hizmete girince Türkiye'de 7 yıldızlı modern hastaneler olacak." dedi.

Gümüş, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından düzenlenen TİTCK-Sektör Buluşması İlaç Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, sağlık konusunda çalışmaların sürdüğünü, Türkiye'de sağlıklı geleceğin nasıl kurgulanmasını gerektiğini gündemlerine aldıklarını söyledi.

Aile hekimlerinin önemine değinen Gümüş, aile hekimlerinin Türkiye'nin her bir köşesinde hizmet verdiğini, 3 yılda aile hekimi sayısını 40 bine ulaştıracaklarını kaydetti.

Eyüp Gümüş, şehir hastanelerinin tamamlanmaya başladığını belirterek, ''Yeni ihalelerle beraber 41 bin yataklı şehir hastaneleri açılacak. İlkini temmuz ayında Mersin'de açıyoruz. Bu hastaneler hizmete girdiğinde Türkiye'de 7 yıldızlı modern hastaneler olacak. Bütün hastanelerimizi yeniliyoruz. Dünyada bu kadar şehir hastanesi yok. Dünyanın gözü bu hastanelerin üzerinde olacak." şeklinde konuştu.

Şehir hastahanelerinin yanında sağlık endüstrilerinin gelişiminin son derece olduğunun altını çizen Gümüş, şöyle devam etti:

''Bizim bunu çözmemiz gerekiyor. Tükettiklerimizi nasıl üretiriz diye tartışıyoruz. Aksi takdirde dışa tamamen bağımlı olan Türkiye, bunu finansal olarak sürdüremez. Bu bakımdan sağlık endüstrilerinin gelişmesi önemli. Örneğin Türkiye'de plazma ürünlerinin üretim yol haritasını belirledik. Kızılay'ın topladığı plazmanın işlenerek Türkiye'de plazma ürünlerinin üretilmesini sağlayacağız. 1 milyar 100 milyon civarında plazma ürünlerini alıyoruz. Hepsi ithal. Elimizde Kızılay'ın topladığı bir kan var. Bu kanın işlenmesi ve plazma ürünlerinin Türkiye'de işlenmesi artık zor olmayacak bir konu olacak.''

Şehir hastanelerine cihaz alımı konusunda da bilgi veren Gümüş, Türkiye'de cihazların yerlileşmesini sağlayacaklarını anlattı.

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Başkanı Nezih Barut ise sektörün maliyet değil, değer yaratan stratejik sektörler arasında olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun sektör konusunda önemli yaklaşımları olduğunu ifade eden Barut, "Ülkemizin 2023 hedefleri yolunda başarabilecekleri konusunda yapılan projeksiyonlar, ilaç sanayimizin potansiyelini ortaya koymakta ve gelecek için bizlere umut vermektedir." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.