TJK'nın Özgecan Aslan koşusu

TJK'nın Özgecan Aslan koşusu
TJK Başkanı Ekinci: "Bu akşam TJK olarak ikinci kez, şiddetin karanlığına karşı sevgiyle koşacağız. 'Kadına şiddete hayır' diyeceğiz"


ADANA (AA) - Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Yasin Kadri Ekinci, Mersin'de geçen yıl evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen 19 yaşındaki Özgecan Aslan anısına, ikinci kez düzenlenecek koşuda, "Kadına şiddete hayır" diyeceklerini söyledi.

Ekinci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Adana Yeşiloba Hipodromu'nda bu akşam yapılacak koşu için düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Ekinci, TJK'nın bütün kadın çalışanlarının bugün izinli olduğunu vurgulayarak, "Diledikleri gibi, özgürce bir gün geçirebilmeleri için 8 Mart'ı tatil olarak kendilerine armağan ettik" diye konuştu.

Türkiye'de kadına yönelik şiddetin her boyutunu derinden yaşadıklarını anlatan Ekinci, şunları kaydetti:

"(Kadına şiddete hayır) demek, toplumda farkındalık yaratabilmek, kadının gücünü ortaya çıkartacak her türlü çalışma geleceğimizi aydınlatmak için büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz sene, TJK'ya başkan seçildiğim dönemde sevgili kızımız Özgecan Aslan'ı dehşet verici bir olay sonucunda kaybetmek hepimizi yerle bir etti. Canımız çok acıdı, yüreklerimiz çok sızladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kızımız Özgecan Aslan adına koşu düzenledik. Aslan ailesinin üyelerinin katılımıyla, konuya kendi alanımızda dikkati çekmeye çalıştık. Bu akşam TJK olarak ikinci kez, şiddetin karanlığına karşı sevgiyle koşacağız. 'Kadına şiddete hayır' diyeceğiz. Şiddete karşı atlarımızla ayağa kalkacağız. Biliyoruz ve inanıyoruz ki dünyamız kadınlarla güzel, kadınlarla yaşanabilir bir yer."

Ekinci, konuşmasının ardından hipodrom içerisinde oluşturulan Özgecan Aslan Korusu'na fidan dikti.

Adana Yeşiloba Hipodromu'nda saat 18.30'da başlayacak yarışların üçüncü ayağı Özgecan Aslan adına koşulacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.