TKBL 1. Ligi Final Grubu maçları

TKBL 1. Ligi Final Grubu maçları
Şanlıurfa'da yarın başlayacak 1. devre maçlarında OGM Orman Gençlik, Osmaniye Gençlik, Mersin Basketbol ve Edremit Belediyesi Gürespor mücadele edecek- TBF Ligler Direktörü Özgümüş:-"Şanlıurfa'ya yakışır bir turnuva yapıyoruz. Umarım Şanlıurfa seyircisi d

ŞANLIURFA (AA) - Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi (TKBL) Final Grubu 1. devre maçları, yarın Şanlıurfa'da başlayacak.
Organizasyonla ilgili Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Platosu'nda düzenlenen basın toplantısına, Vali İzzettin Küçük, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Raşit Akın, TBF Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş ve final grubunda mücadele edecek OGM Orman Gençlik, Osmaniye Gençlik, Mersin Basketbol ve Edremit Belediyesi Gürespor takımlarının oyuncuları katıldı.
Vali Küçük, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de spor denince ilk olarak akla futbolun geldiğini ancak tüm salon sporlarının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.
Şanlıurfa'nın, bu tür organizasyonlara ihtiyacı olduğunu dile getiren Küçük, şöyle konuştu:
"Bu bölgelerde artık hayatın normale döndüğünü herkesin görmesi lazım. Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa'da yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda bazı müsabakalar ve seminerlerin Güneydoğu'da yapılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda Şanlıurfa'da düzenlenen ilk organizasyon ve bu nedenle herkese teşekkür ediyorum. Tüm Şanlıurfalıları ve özellikle de gençleri basketbol müsabakalarına davet ediyorum."
Mehmet Ekinci ise böylesi bir turnuvanın Şanlıurfa'da yapılmasının özellikle salon sporlarının sevilmesinde etkili olacağına inandığını vurguladı.
TBF Ligler Direktörü Özgümüş de Şanlıurfa'da böyle bir organizasyonu yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Basketbolun seyirciyle güzel olduğunu dile getiren Özgümüş, "Şanlıurfa'ya yakışır bir turnuva yapıyoruz. Umarım Şanlıurfa seyircisi de maçlara gereken ilgiyi gösterir. Bütün takımlarımıza başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

- Müsabakalar

TKBL Final Grubu 1. devresinin açılış maçında OGM Orman Gençlik ile Osmaniye Gençlik yarın saat 16.00'da GAP Arena'da karşı karşıya gelecek.
Günün ikinci maçında Mersin Basketbol ile Edremit Belediyesi Gürespor saat 18.15'te karşılaşacak.
Organizasyonunun ikinci devresi ise 29 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde Adana'da yapılacak.

TKBL 1. Ligi Final Grubu maçları

TKBL 1. Ligi Final Grubu maçları

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.