TOBB 72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni

TOBB 72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Suriye'de olanlar tarihi bir hesaplaşmadır, bunu unutmayın. Kilis'e düşen roketler, oradaki üç beş teröristin şımarıklığı değil, işte bu tarihi hesaplaşmanın bir parçasıdır" - "Kilisli kardeşlerimizin yaşadığı acıları, sıkıntı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de yaşananların tarihi bir hesaplaşma olduğunu belirterek, "Kilis'e düşen roketler, oradaki üç beş teröristin şımarıklığı değil, işte bu tarihi hesaplaşmanın bir parçasıdır. Kilisli kardeşlerimizin yaşadığı acıları, sıkıntıları gayet iyi biliyorum. Bu meseleyi çözmek için tüm alternatifler gündemimizdedir, masamızın üzerindedir. Şu anda bununla ilgili tüm operasyonlar acımasız bir şekilde sürmektedir." dedi.

Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kuleler'de gerçekleştirilen "TOBB 72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni"nde yaptığı konuşmada, geçen aylarda üst üste çok önemli yıl dönümlerinin kutlandığını anımsattı.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101'inci, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96'ncı, 29 Nisan Kut'ül Amare Zaferi'nin 100'üncü, Sarıkamış Harekatı'nın 101'inci yıl dönümünün ardından, gelecek ağustos ayında ise Balkan Savaşları'nın 103'üncü yıl dönümü olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların hepsinin zihinlere kazınması ve akıllardan bir an bile çıkarılmaması gereken hadiseler olarak nitelendirdi.

29 Mayıs'ın İstanbul'un fethi olduğunu, muhteşem bir kutlama ile İstanbul Yenikapı'da 29 Mayıs'ta bir araya gelineceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her birinden ibret ve örnek alınacak çok ders bulunduğunu, bu olayların sadece geçmiş olmadığını geleceğe de ışık tuttuğunu anlattı.

Erdoğan, "Tıpkı Malazgirt Zaferi gibi, 1075'te bu topraklarda kurduğumuz ilk devletimiz gibi, 1300'lerin başında Osmanlı'nın yeni bir devlet olarak tarih sahnesine çıkışı gibi, çağ açıp çağ kapatan İstanbul'un fethi gibi, Viyana önlerinden çekildiğimiz o günler gibi. Tarihimizin tüm önemli dönüm noktalarını, onların ifade ettiği manayı çok iyi kavramak mecburiyetindeyiz. Çünkü bugün yaşadıklarımızın hiçbiri onlardan bağımsız değildir." diye konuştu.

Suriye'deki olayların sadece o topraklarda hayatlarını sürdüren 23 milyonun meselesi olmadığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 milyon kişinin evinden olduğunu, 5 milyonun da yurt dışına sığındığını kaydetti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriye'de olanlar tarihi bir hesaplaşmadır, bunu unutmayın. Kilis'e düşen roketler, oradaki üç beş teröristin şımarıklığı değil, işte bu tarihi hesaplaşmanın bir parçasıdır. Kilisli kardeşlerimizin yaşadığı acıları, sıkıntıları gayet iyi biliyorum. Bu meseleyi çözmek için tüm alternatifler gündemimizdedir, masamızın üzerindedir. Şu anda bununla ilgili tüm operasyonlar acımasız bir şekilde sürmektedir. Kilis'teki kardeşlerimiz, üstat Necip Fazıl'ın Sakarya şiirinde, 'Eyvah eyvah Sakarya'm sana mı düştü bu yük' diye ifade ettiği gibi, bu büyük hesaplaşmanın yükünü omuzlamışlardır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kilis'e düşen roketler, bombalar sebebiyle şehitlik mertebesine ulaşanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

- "Bayrağımızın dışında hiçbir bayrak söz konusu olamaz"

Kesin çözüm noktasında artık günlerin sayıldığını ve bugünlerin yakın olduğunu anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Diğer taraftan artık bu ülkede bizimle birlikte yaşamayacağını söyleyenler olduğunu görüyoruz. Öncelikle gönüllerindeki hevesi açıkça söyledikleri için, layık değiller ama, kendilerine bir teşekkür edeyim dedim. Bizi niyet okuma, bir sürü süslü kavram ve laf kalabalığının arasından asıl mesajları almaya çalışma derdinden kurtardılar. Biz de bundan sonra kendilerine dolaylı yollardan cevap verme sıkıntısından kurtulmuş olduk. Artık söyleyeceğimizi burada olduğu gibi açıkça söyleme hakkına sahibiz. Her sözün bir bedeli vardır. Biz bu toprakları vatanımız kılmaya söz verdiğimizden beri kesintisiz bedelini ödüyoruz. Ayrılma sözü edenler, bunu şahıs olarak kendilerinin bir yere avdet etmesi anlamında söylüyorlarsa buyursunlar, diledikleri yere gitsinler. Yok, vatan topraklarının bir kısmına gözü dikmek anlamında bu ifadeyi kullanıyorlarsa, açıp Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiirini, Mehmet Akif'in Çanakkale şehitlerinin anısına yazdığı şiiri, hiç olmadı İstiklal Marşımızı bir okusunlar. Orada kendileri için her türlü cevap var. Ben de hep ifade ettiğim dört ilkeyi tekrar etmekle yetineceğim, 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet."

Bu milleti kimsenin parçalayamayacağını, 79 milyonla tek millet olunduğunu, milletin tek bayrağının bulunduğunu, paçavraları bayrak olarak ortaya koyanların aldandığını belirten Erdoğan, "Bu ülkede bayrağımızın dışında hiçbir bayrak söz konusu olamaz." dedi.

Konuşmasında "Tek vatan"a vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "780 bin kilometrekareyle bu vatan, tek vatan toprağıdır. Buralar tarla, arazi değildir, buralar şehit kanlarıyla sulanmış, yoğrulmuş vatan toprağıdır. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka bir devlet, asla... Paralel devletmiş, yok şöyle devletmiş, yok böyle devletmiş, kesinlikle böyle bir şey olamaz. Paralel devlet hülyasında bulunanlar başlarındaki neredeyse, buyursunlar oraya gitsinler. İmamlarından ayrı kalmasınlar, onlar da oraya lütfetsinler." değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.