TOBB 72. Genel Kurulu

TOBB 72. Genel Kurulu
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - "Bizim laiklikle sorunumuz yok. Cumhurbaşkanımız laiklikten ne anladığını bütün Türkiye'ye, dünyaya ilan etti ama burada laikliği anlamayan bir anamuhalefet partisi var"- "Türkiye'nin dönüşümüne önemli katkılar sunan T

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, laiklik ile ilgili bir sorunları olmadığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız laiklikten ne anladığını bütün Türkiye'ye, dünyaya ilan etti ama burada laikliği anlamayan bir anamuhalefet partisi var." dedi.

Tüfenkci, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleştirilen TOBB 72. Genel Kurulunda konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel kuruldaki konuşmasına atıfta bulunan Tüfenkci, Türkiye'de bir anamuhalefet sorunu olduğunu söyledi.

"Türkiye'nin dönüşümüne önemli katkılar sunan TOBB Genel Başkanı'nı eleştirerek Türkiye'de bir yere varılamayacağını Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı hala öğrenememiş." ifadesini kullanan Tüfenci, bakan olduğu günden bu yana TOBB'un önemli çalışmalarına şahitlik ettiğini dile getirdi.

- "Laiklikle sorunumuz yok"

Muhalefetin aklının karışık olduğunu ifade eden Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"(Kılıçdaroğlu) Diyor ki 'Türkiye'de laiklik niye tartışılıyor?' Laikliğin tartışılmasına neden olan kendi uygulamaları. Kendi tarihlerine baksanız, 28 Şubat'taki laiklik uygulamalarına baksanız, daha önceki laiklik uygulamalarına baksanız o zaman Türkiye'de niye laiklik tartışılıyor onu kendisi çok daha iyi bilebilir. Bizim laiklikle sorunumuz yok. Cumhurbaşkanımız laiklikten ne anladığını bütün Türkiye'ye, dünyaya ilan etti ama burada laikliği anlamayan bir anamuhalefet partisi var."

CHP'nin Anayasa'nın değişmesini istemediğini savunan Tüfenkci, "Darbe anayasasını savunacak kadar tutucu olan bir muhalefet partisi Türkiye'yi nasıl geliştirecek?" diye konuştu.

AK Parti hükümeti olarak iş dünyası ile işbirliği yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Tüfenkci, Türkiye'yi büyütmek ve kalkındırmak istediklerini söyledi.

İş adamlarının finansmana erişimini kolaylaştıracaklarını ve bürokratik engelleri kaldıracaklarını dile getiren Tüfenkci, Damga Vergisi konusunda da iyileştirmeler yapılacağını bildirdi.

Terör konusuna da değinen Tüfenkci, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da teröre karşı sesini yükseltemeyenler, oralarda siyaset yapamayanlar gelip buralarda boş konuşabilirler." dedi. Tüfenkci, bölge insanının neler çektiğini bildiklerini, bölge esnafını kucaklamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.