TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Kırgızistan'da

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Kırgızistan'da
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev, Hisarcıklıoğlu’nu kabul etti

BİŞKEK (A.A) – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet, temaslarda bulunmak üzere Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e geldi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’in, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabulünde Kırgız ve Türk girişimciler arasında işbirliği konuları ve iki ülke iş çevreleri arasında daha fazla işbirliği imkanları görüşüldü.

Atambayev ile Hisarcıklıoğlu ayrıca, Kırgızistan’daki Türk sermayeli şirketlerin faaliyetleri ile devlet organlarının ekonomideki öncelikli sektörlerde yatırım şartlarını iyileştirmek amacıyla yürüttüğü ekonomik özgürlükleri genişletme faaliyetlerini ele aldı.

Görüşmede, Kırgızistan’ın Avrasya Ekonomik Birliği'ne üyeliğinin önemine değinildi ve Kırgız ihracatçılarının tek taraflı olarak Avrupa Birliği tarafından sürdürülen Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi uygulamasından yararlanması için Kırgız-Türk iş çevreleri arasında işbirliği temaslarının yoğunlaşması gerektiği vurgulandı.

Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç tarafından büyükelçilik ikametgahında kabul edildi. Görüşmede, Kırgızistan’daki Türk yatırımları konusunda işbirliği alanları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.