Tobb Başkanı Hisarcıklıoğu, Denizli'de

Tobb Başkanı Hisarcıklıoğu, Denizli'de
Hisarcıklıoğu: "Aldığımız karar çerçevesinde Ermenek'te şehit olan 18 madencimizin ailelerine verilmek üzere 17'si Ermenek'te biri Zonguldak'ta olmak üzere 18 konut alınacak"

DENİZLİ (AA) - TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu, Ermenek'te şehit olan 18 madencinin ailelerine verilmek üzere 18 konut alacaklarını söyledi.

Hisarcıklıoğu, Denizli programı kapsamında Buldan Ticaret Odası, Belediye El Sanatları ve Kültür Merkezi ve Evliyazadeler Evi'ni ziyaret etti.

Hisarcıklıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ermenek’te kömür madeninde meydana gelen kaza nedeniyle mağdur olan ailelere yardımla ilgili TOBB yönetim kurulunun aldığı karar çerçevesinde 365 oda ve borsa başkanıyla bir araya gelerek istişare yaptıklarını belirtti.

Oda ve borsa başkanlarının destekleriyle bu yıl "yeni yıl hediyesi" vermeme kararı aldıklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"Aldığımız karar çerçevesinde Ermenek'te şehit olan 18 madencimizin ailelerine verilmek üzere 17'si Ermenek'te, biri de Zonguldak'ta olmak üzere 18 konut alınacak. Şehit madencilerin eşleri ve çocuklarının hayatlarını garanti altına alabilecekleri şekilde konut alınması konusunda karar verildi. Daha önce de tüm Türk iş dünyasına yönelik olarak bir kampanya başlatmıştık. Burada oda ve borsaların da çok büyük katkısıyla beraber tarihi bir rekora imza attık. Soma'da şehit olan kardeşlerimiz için de 17 milyon lira yardım toplamıştık. Allah inşallah tekrarını bu millete göstermez."

Hisarcıklıoğlu, evlerin madenci ailelerinin ikamet ettikleri ilçelerde alınacağını da sözlerine ekledi.

Belediye El Sanatları ve Kültür Merkezi'ni ziyareti sırasında dokuma tezgahının başına geçen Hisarcıklıoğlu, kendisine hediye edilen el dokuması tekstil ürünlerinin TOBB Müzesi'nde sergileneceğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.