TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu Nobel ödüllü Sancar'ı kabul etti

TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu Nobel ödüllü Sancar'ı kabul etti
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:- "Bizim içimizden birisinin bu ödülü alması özellikle üniversitedeki gençler açısından büyük rol oynayacaktır"- Prof. Dr. Sancar:- "Umarım bilimde yapılan ilerlemelerle ve Türkiye'nin son yıllarda ekonomik alanda yaptığı kalkı

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ın başarısının özellikle üniversitelerdeki gençler açısından büyük rol oynayacağını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Prof. Dr. Aziz Sancar'ı TOBB'da kabul etti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin gururu" ifadesini kullandığı Sancar'ı misafir etmekten onur duyduğunu belirterek, "Ülkemizin bilim alanında dünyanın en büyük ödüllerinden birisini aldı. Bizimle aynı duygular doğrultusunda hareket eden, bizim içimizden birisinin bu ödülü alması özellikle üniversitedeki gençler açısından büyük rol oynayacaktır." diye konuştu.

Sancar ise memleket sevgisine vurgu yaparak, "Ben memleketimi seviyorum. Memleketimiz için bilim, endüstri ve ekonomi lazım. Bu nedenle sizin yaptıklarınızı çok takdir ediyorum. Umarım bilimde yapılan ilerlemelerle ve Türkiye'nin son yıllarda ekonomik alanda yaptığı kalkınmalarla 2023 yılında her alanda dünyanın en başta gelen ülkelerinden biri oluruz." ifadelerini kullandı.

Kabulde Prof. Dr. Sancar'ın eşi Gwen Sancar da yer aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.