TOBB Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni

TOBB Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "Yapısal reformların birçoğunu gerçekleştirdik. Ancak en önemlilerden birisini de önümüzdeki dönem gerçekleştireceğiz. Sistem sorununu halledip, düzelttikten sonra yeni bir anayasayla birlikte başkanlık sistemini hep be

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yapısal reformların birçoğunu gerçekleştirdiklerini belirterek, "En önemlilerden birisini de önümüzdeki dönem gerçekleştireceğiz. Sistem sorununu halledip, düzelttikten sonra yeni bir anayasayla birlikte başkanlık sistemini hep beraber hayata geçirmek istiyoruz" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) 10, 20 ve 33'üncü yılını doldurmuş delegelere yönelik "Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katımıyla TOBB konferans salonunda gerçekleştirildi.

Burada konuşan Tüfenkci, dünyada ticaret daralırken Türkiye'nin kesintisiz şekilde büyümeye devam ettiğini ifade ederek, bu başarıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki ekonomi ve siyaset anlayışının bulunduğunu söyledi.

Bakanlık olarak ticareti kolaylaştırdıklarını ve tüm gümrük kapılarında otomasyon sistemini hayata geçirdiklerini anlatan Tüfenkci, "Gümrüklerde iş ve işlemlerin daha kolay yapılmasını sağlıyoruz. Türkiye'nin uluslararası rekabet gücünü artırarak, ekonomiyi büyütmeye devam edeceğiz. AK Parti hükümetleri olarak hayal dahi edilemeyenleri başardık." diye konuştu.

- "Başkanlık sistemini hep beraber hayata geçirmek istiyoruz"

Gelinen nokta itibarıyla yapısal reformların birçoğunu gerçekleştirdiklerini dile getiren Tüfenkci, "Ancak en önemlilerden birisini de önümüzdeki dönem inşallah sizlerle beraber gerçekleştireceğiz. Sistem sorununu halledip, düzelttikten sonra yeni bir anayasayla birlikte başkanlık sistemini hep beraber hayata geçirmek istiyoruz. Biz istiyoruz ki Türkiye daha hızlansın, daha hızlı karar alsın. Dünya ile daha iyi rekabet şansını yakalayabilsin. Bu dönüşüm Türkiye'nin refahına katkı sağlayacaktır. Bu dönüşüme gereken katkıyı siz ticaret erbapları, borsalar, ticaret odaları verecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Birilerinin çukur ve terör siyaseti yaptığını, kendilerinin ise gece gündüz demeden ülke için çalıştıklarına dikkati çeken Tüfenkci, "Birileri paralel örgütlerle ve her türlü şer odaklarıyla işbirliğine girerken biz, Türkiye olarak hep birlikte yolumuza devam edeceğiz. Paralel terör örgütüne finans sağlayanları öncelikle kendi içlerinizde ayıklayarak, öteleyerek, onları dışlayarak, gereken dersi, tavrı işadamlarımız gösterecektir inşallah" şeklinde konuştu.

- TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı reform ve istikrar adımlarıyla, özel sektör olarak atılımlar yaptıklarını ve birçok sektörde küresel başarı hikayeleri yazdıklarını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin coğrafyanın en güçlü, en gelişmiş ekonomisi haline geldiğini vurgulayarak, "Sadece geçen sene, özel sektör olarak 760 bin kişiye yeni istihdam sağladık. 205 milyar lira makine-teçhizat yatırımı yaptık. Küresel durgunluğa rağmen 145 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. 2008 küresel krizinden sonra, yani son 7 yılda, yanı başımızdaki Avrupa Birliği ülkeleri tek bir ilave istihdam üretemedi. Tam tersine 4 milyondan fazla çalışan da mevcut işlerini kaybetti." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ise söz konusu dönemde 6 milyon vatandaşına ilave istihdam sağladığına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, özel sektör eliyle sadece ekonomiyi büyütmekle kalmadıklarını, ahilik ve lonca geleneğini yaşattıklarını da belirtti.

Hisarcıklıoğlu, iş dünyası olarak memlekette huzur ve istikrardan yana olduklarını dile getirerek, yeni başarı hikayelerinin yakalanması için önlerindeki engellerin kaldırılmasını talep ettiklerini ifade etti. Rekabet ortamının sağlanabilmesi adına yargı, işgücü piyasası, eğitim, vergi ve kamu yönetimi konularında reform yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, gelecek dönemde bu konulara öncelik verilmesini beklediklerini söyledi.

İş dünyasının finansmana erişim noktasında "dertli" olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Yaptığımız işin bereketi kalmıyor. Bankalar artık daha vicdanlı ve sorumlu davransın. Bankalar hep bana hep bana anlayışını bıraksın." diye konuştu.

- "Yeni anayasamızı hep birlikte hayata geçirelim"

Hisarcıklıoğlu, yeni anayasa ihtiyacını ilk kez kendilerinin dile getirdiğini anımsatarak, bu konuda 7 bin kişinin katılımıyla çeşitli toplantılar yaptıklarını kaydetti.

Evrensel standartlarda, AB normlarına uygun, demokratik bir anayasanın gerekli olduğunun toplumun her kesimince kabul edildiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "(Vatandaşlar) Türkiye Büyük Millet Meclisinden çıkacak yeni anayasayı sahiplenmeye de hazırlar. O halde demokratik, laik, sosyal hukuk devleti yapımızı koruyan, ülkemize, insanımıza, medeniyetimize yakışan, yeni anayasamızı hep birlikte hayata geçirelim." şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu, terör nedeniyle zarar gören girişimcilerin desteklenmesi gerektiğine de dikkati çekerek, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da dükkanını açamayan, açsa da siftah yapamayan esnafımız, tüccarımız, KOBİ’lerimiz var. Bu insanların çeki, senedi, kredi borcu, vergi ödemesi var. Burada çok ciddi sıkıntı yaşıyorlar. Her zaman devletinin yanında olmuş, bölgelerinde ekonomiyi ayakta tutmuş bu insanların sıkıntıları çözülmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Bölgedeki terör olaylarını gerçekleştirenlere de seslenen Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Sizlerin ağababaları 8 asır önce haçlı seferlerini düzenlediler. 9 defa denediler, yenildiler. Yaklaşık 100 sene evvel de dedelerimiz buna fırsat vermedi, hepsini denize döktü. Bugün de biz müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz. Bizler bin yıldır bu coğrafyayı vatan belledik. Gidecek başka yerimiz yok. Gitmeye niyetimiz de yok. Aklınızı başınıza alın. Boşuna heves etmeyin. Ülkemizi, milletimizi bölemeyeceksiniz. 78 milyonu birbirine düşüremeyecek, kardeşi kardeşe kırdıramayacaksınız. 78 milyon kardeştir, Türkiye hepimizindir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.