TOKİ'den "arama" konferansı

TOKİ'den "arama" konferansı
TOKİ, Gaziantep'te gerçekleştireceği 50 bin konutluk projenin detaylarını belirlemek için 23-24 Mayıs'ta "Arama Konferansı" düzenleyecek

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Gaziantep'te kuracağı 50 bin konutluk projenin detaylarını, 23-24 Mayıs'ta düzenleyeceği "Arama Konferansı"nda kentin aydınları, fikir ve iş adamları ile sivil toplum kuruluşlarıyla belirleyecek.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 50 bin konutluk Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'nde bir ilke imza atılacağını söyledi.

Mega projeye aktif katılımı sağlamayı amaçlayan TOKİ'nin, yapı tipleri, üretim biçimleri, çevre, ulaşım, sosyal yapı, konut tipoloji, tercih ve alışkanlıklar hakkında "Arama Konferansı" yapacağını bildiren Turan, konferansın 23-24 Mayıs'ta, Gaziantep'te gerçekleştirileceğini aktardı.

Konferansta Gaziantep'te kurulacak 50 bin konutluk projenin detaylarının kentin aydınları, fikir adamları, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarıyla planlanacağını belirten Turan, şöyle devam etti:

"Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 8,5 milyon metrekare alan üzerinde geliştirdiğimiz Gaziantep Kuzey Şehir konut alanını, yerel temsilcilerin talep ve beklentileriyle şekillendiriyoruz. Yerel aktörler ve paydaşlarımızla beraber projemizde oluşacak yapı tipleri, üretim biçimleri, çevre, ulaşım, sosyal yapı, konut tipoloji, tercih ve alışkanlıkların nasıl olması gerektiğine cevap arıyoruz."

"Yeni bir şehre dair her şey konuşulacak"
Gaziantep Kuzey Şehir Projesi kapsamında gerçekleştirecekleri konferansta, inşa edilecek şehrin her yönüyle değerlendirileceğini ifade eden Turan, "Şehri, sosyo-ekonomik doku, çevresel doku, konut tipolojisi, kat planları, yaşam kalitesi, tercih ve alışkanlıklar gibi geniş bir yelpazede, yerel aktörleri ile 'katılımcılık esası üzerine' bina etme prensibini benimsiyoruz. İlk kez, bir şehrin tüm paydaşları yeni bir yaşam alanı kurulurken bir araya geliyor, farklı fikirlerini, bir şehre dair beklentilerini tartışma, yorumlama imkanı buluyor." diye konuştu.

Turan, sürdürülebilir şehircilik anlayışıyla tasarımcılar, şehir plancıları, sosyologlar, mimarlar, mühendisler, sivil toplum örgütleri, kanaat önderlerinin yeni bir yaşam alanı kurulurken, "Nasıl bir şehir olmalı?" sorusuna yanıt vereceklerini, buna bağlı olarak da fiziki nitelikleri kadar ekonomik, kültürel ve sosyal ölçekleri de tanımlanmış bir şehir ortaya çıkacağını dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.