Topbaş BM'de konuştu

Topbaş BM'de konuştu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, BM Sürdürülebilir Kalkınma Yüksek Düzeyli Siyasi Forumu Yerel ve Ulusal Yönetimler Arasında Dikey İşbirliği oturumuna ana konuşmacı olarak katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Başkanı (UCLG) Kadir Topbaş, Birleşmiş Milletler (BM) 2015 Sonrası Kalkınma Gündemi'nin kabulünden sonra ilk kez düzenlenen BM Sürdürülebilir Kalkınma Yüksek Düzeyli Siyasi Forumu'ndan sonra yayımlanacak deklarasyonlarda, yerel ve alt ulusal rollere yeterince atıfta bulunması gerektiğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Topbaş, ABD'nin New York şehrinde BM Sürdürülebilir Kalkınma Yüksek Düzeyli Siyasi Forumu Yerel ve Ulusal Yönetimler Arasında Dikey İşbirliği oturumuna ana konuşmacı olarak katıldı.

Topbaş, konuşmasında BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi'nin uygulanmasında merkezi hükümetlerin yerel yönetimlerle iş birliği yapmalarının önemine dikkati çekti.

UCLG ile yerel yönetimlerin son yıllarda BM tarafından dikkate alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Topbaş, BM'de kabul edilen 2030 Gündemi'nin Habitat III yolunda önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

BM'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinde belirtilen ulusal stratejilerde yerel politikaların da dikkate alınması gerektiğini aktaran Topbaş, hızla kentleşen dünyada, yeni kentsel gündemin bir fırsat sunduğunu kaydetti.

Kadir Topbaş, "Bu fırsattan istifade 2030 gündeminin uygulaması kuvvetlendirilebilir. Kapsayıcı ortaklıkların kurulması gerekiyor. Ana grupların ve diğer paydaşların işe dahil olması lazım. Özellikle de yerel ve alt ulusal yönetim temsilcilerinin. Ancak bu tür ortaklıklar, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ni başarıya taşıyacaktır." ifadelerini kullandı.

BM Genel Sekreteri'nin 2015 Sonrası Gündemi hakkında oluşturduğu raporda yer alan "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için çok yatırım yapılması gerek. Bunların çoğu, alt ulusal kademede yapılacak. Bu yatırımlara, yerel yönetimler yön verecek." sözlerini hatırlatan Topbaş, yerel ve alt ulusal yönetimlerin, en ön cephede bulunduğunu vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.